Hvordan bygge backlinks på Quora

Quora er en gigantisk nettside hvor brukere kan stille spørsmål, samt svare på sine egne eller andre sine spørsmål. I dag er det til og med en egen norsk versjon av Quora hvor det er tusenvis av spørsmål og svar på norsk, så dette er naturligvis en god måte bygge linker til sine egne nettsider på.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan man kan bygge backlinks fra Quora, i hvilke tilfeller det lønner seg, og hvordan man bør gjøre det på en ordentlig måte.

Det store problemet fra et SEO-perspektiv er at Quora kun har nofollow-linker. I prinsippet betyr det at linkene som kommer ut fra Quora er null verdt for Google og andre søkemotorer, selv om mange mener at dette er sterkt overdrevet. Det er likevel ikke til å unngå at dette er mye mindre verdifullt enn å bygge DoFollow-linker, men det er som det er.

Om du synes det er verdt å bruke tid på å bygge nofollow-linker bør du lese videre, mens om du synes det er bortkastet tid kan du like greit klikke deg ut, for det er umulig å få dofollow-linker fra Quora per dags dato.

Les også: Slik sjekker du om linker er dofollow eller nofollow raskt.

Bruk Quora for å drive interesserte brukere til nettsiden din

Selv om man kanskje ikke får all verdens SEO-effekt av å bygge linker fra Quora er det mulig å bruke nettsiden til å drive trafikk til nettsiden eller bloggen din. Noen av søkeresultatene på Google har Quora veldig høyt oppe, og flere av disse får hundrevis eller til og med tusenvis av besøkende hver dag.

Det betyr at dersom du har det øverste svaret på akkurat det spørsmålet vil du få enormt mange som leser svaret ditt hver eneste dag, og kan potensielt drive hundrevis av mennesker til nettsiden din daglig på denne måten.

I mange tilfeller kan man også drive kunder direkte til nettsiden sin. Se for deg at du driver en nettside som selger solbriller. Dersom noen på Quora etterlyser nettbutikker hvor man kan bestille noen unike solbriller som du tilbyr, kan du potensielt få interesserte kunder med kjøpsvilje rett inn i nettbutikken din ved å legge igjen et godt svar på Quora-spørsmålet.

Det er med andre ord ofte vel verdt å bruke litt tid på Quora selv om linkene der ikke er dofollow, i alle fall etter vår mening.

Les også: Slik får du backlinks fra Reddit.

Quora logo

Skriv gode svar som fortjener stemmer

Når poenget er at folk faktisk ser svaret og linken din, er det helt essensielt å skrive gode svar som blir stemt opp av andre brukere slik at man havner øverst. Det betyr at man bør bruke god tid på å skrive et svar som uten tvil besvarer spørsmålet så godt som det lar deg gjøre.

Her gjelder det å utdype svaret for å gi kontekst uten at det blir masse unødvendig fyll. Noen ganger må man rett og slett prøve seg litt frem for å se hva som fungerer for deg, men man får teken på det etter hvert.

Les mer: 3 gode måter å bygge backlinks på.

Kan man svare på sine egne spørsmål på Quora?

Det er helt lov å stille spørsmål for så å svare på dem selv, og faktisk er det oppmuntret på Quora. Det er ingen tydelig indikasjon på hvem som stilte spørsmålet når du er inne på det, så det ser ikke engang veldig tydelig ut. Man kan derimot se alle spørsmålene man har stilt på profilen din.

Så dersom du ikke finner spørsmålet du brenner etter å skrive et svar på selv kan du alltids stille det.

Les også:

Legg igjen en kommentar