Hvordan kjøpe Bitcoin enkelt

For mange har det vist seg å være interessant å investere penger i Bitcoin, da denne kryptovalutaen har hatt en tendens til å stige noe helt vanvittig i verdi tidligere. Nå er det jo ingen som kan forutsi hvordan verdien kommer til å utvikle seg i fremtiden, men dersom du er en av dem som har vurdert å investere i Bitcoin har du kommet til rett sted. Vi skal nemlig se nærmere på hvordan du kan kjøpe Bitcoin og betale med norske kroner.

Nedenfor har vi tips både for deg som vil betale med bankoverføring, Vipps eller bare bruke bankkortet eller kredittkortet akkurat som om du hadde handlet i en nettbutikk. Det er mulighet for alle tre løsningene når man skal kjøpe Bitcoin.

Det er relativt enkelt å kjøpe Bitcoin, og alle kan få det til.

Dette må du gjøre før du kan kjøpe Bitcoin

Før man kan kjøpe Bitcoin trenger man en Bitcoin-lommebok hvor man oppbevarer Bitcoinsene man kjøper. Med denne får man også en egen adresse man kan motta Bitcoins på, og denne må du ha klar når du skal kjøpe Bitcoin. Den enkleste måten å få en Bitcoin-lommebok på er ved å laste ned et program som heter Electrum. Dette er vår favoritt, men det finnes også mange andre Bitcoin-lommebøker der ute. Vi har skrevet med detaljert om dette i «Hvordan skaffe seg en Bitcoin-lommebok«, så ta en titt på den artikkelen for litt mer detaljer rundt dette.

Når lommeboka er på plass må du velge en av stegene nedenfor. Den ene aktøren (Localbitcoins) lar deg betale med bankoverføring eller Vipps, mens den andre (Coinbase) kun lar deg betale med bankkortet ditt.

Les også: Hvordan få gratis Bitcoin.

Mulighet #1) Bruke Localbitcoins – betal med bankoverføring

Localbitcoins er egentlig bare en nettside som formidler kontakt mellom selgere og kjøpere av Bitcoin, så man handler av enten privatpersoner eller egne firmaer når man kjøper Bitcoin der.

Vi anbefaler å velge selgere som har mange tusen positive tilbakemeldinger, så er du sikker på at kjøpet går fort, smertefritt og etter boka. Det er jo opp til hver enkelt å velge hvilket firma eller person man skal stole på, men heldigvis har Localbitcoins mange gode rutiner på plass for å sørge for at det er svært vanskelig å svindle noen på nettsiden deres. Du kan derfor i utgangspunktet føle deg helt trygg på å kjøpe Bitcoin der, spesielt om du kjøper fra noen som har mange positive tilbakemeldinger.

Det er opp til hver selger å velge hvilken betalingsmåte de vil godta, så sjekk opp dette hos hver enkelt selger. Når man er logget inn kan man trykke på «Buy Bitcoin» ved siden av selgeren for å få instruksjoner om hvordan kjøpet foregår. Det er helt OK å trykke på denne og lese om fremgangsmåten selv før du skal kjøpe Bitcoins.

Vi på ForklarMeg.com har bruke flere ulike selgere på Localbitcoins, men vi er mest fornøyd med en som heter Sturle. Han har mange titusen positive tilbakemeldinger, og er veldig flink. En fordel er også at han er registrert hos Finanstilsynet, så det er helt lovlig å handle selv større summer via hans firma.

Mulighet #2) Bruke Coinbase – betal med bankkort

Coinbase er et annet, godt alternativ for deg som skal kjøpe Bitcoin. Dette er ikke en markedsplass på samme måte som Localbitcoins, men heller en aktør som er spesialisert på kjøp og salg av Bitcoin og andre kryptovalutaer. Her kan man registrere en konto og bruke bankkortet sitt for å kjøpe Bitcoin.

Selve prosessen med å kjøpe Bitcoin på Coinbase er relativ enkel, og det er nesten samme prinsipp som når du handler andre valutaer, eller til og med når du handler i nettbutikker. Bare velg hvor mange Bitcoins (eller hvor mange brøkdeler av én Bitcoin) du vil ha, så får du opp summen det koster deg i norske kroner. Deretter blir du bedt om å betale med bankkortet ditt, og når betalingen er gjennomført med BankID får du tilgang til Bitcoinsene du kjøpte.

Når du kjøper Bitcoin der blir de liggende inne på Coinbase-kontoen din, men vi anbefaler sterkt å overføre dem til en egen Bitcoin-lommebok du selv har kontroll over.

Les også:

Legg igjen en kommentar