Pris for mops valp – så mye koster en mops!

Mops er en søt liten hunderase som er veldig populær til tross for de mange arvelige sykdommene de har. Det er likevel en hund som er veldig flink med barn, er morsom å ha med å gjøre, og er veldig snill og grei av seg. Det er derfor mange som liker hunderasen mops, men hvor mye må man regne med å betale for en valp dersom man ønsker seg en?

Vi har samlet priser for valper av rasen mops over tid, og laget en liten oversikt over hva de faktisk koster.

Les også: Hvordan spare penger på hundemat.

Så mye koster en mops valp

Vi har sjekket prisen for hva det koster for en valp av rasen mops, og resultatet er ganske tydelig. For å kjøpe en valp av hunderasen mops må du regne med å punge ut omtrent 20 000 kroner i 2020.

Det er selvsagt mulig å få både billigere og dyrere avhengig av oppdretteren, men man bør altså regne med å punge ut i alle fall 20 000 kroner for en valp som er registrert hos NKK.

Denne prisen har vi kommet frem til ved å sjekke priser på Finn.no over tid, samt kontaktet et par ulike mopsoppdrettere for å bekrefte at dette er en standard pris. Som nevnt er prisene samlet inn i 2020, så det kan være forskjell om du leser denne artikkelen i fremtiden. Vi tipper man kan legge på rundt en tusenlapp i året i prisstigning, men det kan vi jo selvsagt ikke vite helt sikkert.

Det billigste vi har kommet over er rundt 17 000, mens de dyreste er nærmere 25 000 kroner. Når det er sagt koster de aller fleste rundt 20 000, og både 17 og 25 er ytterpunkter man sjeldent ser.

Om foreldrene har mange utmerkelser fra utstillinger kan det være at prisen er høyere, selv om det ikke ser ut til å være noen ekstrem økning for valper til disse.

Dersom du har tenkt å kjøpe en mops anbefaler vi å lese deg godt opp på rasen først. Raseprofilen til mops på Dyreliv.no, sidene for mops hos NKK, og på norsk mops klubb sine nettsider.

Hvorfor er mops dyrere enn mange andre raser?

De fleste legger sikkert merke til at mops er litt dyrere enn andre hundreraser. Det er flere grunner til dette, men den viktigste grunnen kommer av at mops generelt sett er en populær rase (så det er mange som vil kjøpe valper) samtidig som hunnene ikke får spesielt store kull. Med små kull kan man altså ikke få like mange valper for salg, og prisen blir da drevet opp av etterspørselen.

Så mye koster en omplasseringsmops

Priser for omplasseringshunder er betydelig lavere enn hva det vanligvis koster for en valp. Her er det derimot enorme variasjoner, og eldre eller syke dyr har en tendens til å være veldig billige, mens en unghund på under halvåret gjerne nesten koster full pris.

De fleste som skal omplassere hunden sin er først og fremst ute etter å finne eiere som egner seg godt, og er kanskje ikke like opptatt av prisen. Det kan derfor være mulig å få en mops fra omplassering relativt billig.

Det skal sies at mopser ikke nødvendigvis er en rase som omplasseres ofte, så det er ikke noe man ser jevnlig.

Les også: Tips for å skaffe en omplasseringshund.

Hvor vanskelig er det å få tak i en mops?

Mops er en nokså vanlig rase, så det er ikke spesielt vanskelig å få tak i en. Det er stort sett alltid noen valper på nettsider som Finn.no, men det kan vært lurt å være raskt ute med å kontakte oppdrettere når de legger ut kull, for det er som sagt også en populær rase.

Et annet alternativ er å kontakte norsk mops klubb. Disse har en oversikt over alle oppdrettere, og her kan man til og med sette seg på venteliste hos oppdrettere som planlegger kull i løpet av nærmeste fremtid.

Hvor mye koster fôret til en mops?

Royal Canin har utviklet et eget fôr for mops som er spesialdesignet for å gi de alt de trenger uten at de legger på seg, da overvekt kan være et stort problem for en del mopser. Dette fôret koster ikke mer enn valig hundefôr egentlig, så vi anbefaler å bruke det.

Det er dyrt å forsikre mops

I tillegg til den høye priser er det lurt å være klar over at mops er en relativt dyr hunderase med tanke på forsikring. Det har rett og slett å gjøre med at det er en rase som ofte blir syk, og da må forsikringsselskapene ta seg godt betalt for å forsikre dem.

Les også: Omtrent hvor mye koster det å forsikre hunden sin?

En test av forsikringsselskaper vi gjorde viste at man må regne med å ut med omtrent 600 – 1 000 kroner per måned for å forsikre mopsen sin! Dette er uten tvil en av de aller dyreste rasene å forsikre, så dette er en skikkelig kostnad.

Denne artikkelen inneholder annonser for VetZoo.

Les også:

Legg igjen en kommentar