Er mops en god familiehund? Forklart

Mops er en unik og karakteristisk hunderase som har fått plass i mange hjerter. Rasen har stort sett en helt utrolig kul personlighet, og det blir aldri kjedelig om man bor sammen med en mops. Disse tassene vil nemlig alltid lage god stemning, og er proppfulle av personlighet.

Men så er jo det store spørsmålet hvordan en mops passer inn i en familie. Er egentlig mops en hund som passer best når man bor alene med den, eller regnes mops som en god familiehund?

Mopser er stort sett knallgode familiehunder. De knytter seg til alle familiemedlemmene uansett alder, og vil alltid gi kjærlighet og oppmerksomhet til alle den bor sammen med. En mops vil som regel passe veldig godt inn i de fleste familier, og tilpasser seg familien den bor med. De kan være overraskende sporty, og blir gjerne med på fjellturer og sånt hvis den trenes til det.

Ellers er mopser en rase som bjeffer lite, og er snill og grei mot de fleste den møter. Det er ikke noe problem å ha besøk, selv av andre hunder. Den trenger en normal mengde med turer, så en kort tur på morgen, en lengre tur etter jobb, og en liten kveldstur er nok til at den blir fornøyd. Det er mulig å få tid til mopsen i selv en ganske så hektisk hverdag.

Lær mer om mops som kjæledyr på raseprofilen dens på Dyreliv.no.

Hvordan er mops sammen med barn?

Mopser går nesten alltid kjempebra overens med barn, selv de aller minste som fortsatt krabber. De er snille og forsiktige, og er en av få raser som faktisk leker med selv ettåringer. Da går leken såpass rolig for seg at det går bra for barnet, men det er jo få hunder som faktisk klarer å leke med så unge barn.

Så man trenger ikke å være redd for at mopsen ikke skal gå overens med barnet, for dette går stort sett kjempefint!

Les også: Pris på mops – så mye koster en mops.

Hvordan er mops sammen med andre hunder?

En mops går ofte godt overens med andre hundre, men ikke alltid. Noen hunder kommer overens med alle andre, mens andre mopser er litt mer selektive i forhold til hvem de kommer overens med. Ofte kan voldsomme og i overkant ivrige hunder være litt vel masete for mopser, men ikke alltid.

De er likevel ikke spesielt skeptiske til andre hunder, så de er vel litt midt på treet når det kommer til å gå godt overens med andre hunder.

Den andre rasen har også mye å si, og de vil ofte komme godt overens med små raser, og spesielt andre mopser .

Les også:

Legg igjen en kommentar