Er whippet en god familiehund? Forklart

Whippet er en populær hunderase som tilhører gruppen mynder. Denne rasen er kjent for å være en av de hunderasene som er aller friskest, og er dessuten kjent for sin rolige væremåte når de er innendørs. De har nemlig en tendens til å være helt sofapoteter når de er inne, og liker gjerne å ligge under dyner og pledd. Når de kommer utendørs er de derimot aktive og lekene hunder som gjerne blir med på en langtur.

Whippet har altså mange fine sider, men når man skal skaffe seg hund samtidig som man har barn, er det jo også ekstremt viktig å vite hvor godt hunderasen går overens med barn i ulike aldere. Så hvordan er egentlig whippet som en familiehund?

Whippet regnes som en utrolig god familiehund som går overens med både voksne, ungdom, barn og selv spedbarn. Den er ikke en typisk «enmannshund», men vil knytte seg til alle i husstanden. Whippeter er generelt sett utrolig forsiktige med barn, og finner seg faktisk i å bli nappet i halen eller lugget av barna uten å gjøre stort med det.

Les mer om whippet generelt på raseprofilen hos Dyreliv.no.

Whippet som slapper av.

Går whippet bra sammen med barn?

Når småbarn leker med en whippet bør man nesten være mer obs på hvordan det går med hunden enn med barnet, for en whippet vil aldri finne på å bite eller nappe etter barn. Om det blir veldig intenst for den vil den som regel heller bare tusle avgårde til et annet rom. Noen whippeter finner seg i litt for mye juling fra småbarn, så man må passe på at ikke hunden skader seg om det er litt røff lek.

Les også: Er mops en god familiehund? Forklart.

Whippet er med andre ord en helt fantastisk familiehund som kan trives i mer eller mindre alle familier, uansett hvor høyt aktivitetsnivå de har. Selv om de er ekstremt rolige til tider trenger de selvsagt jevnlig med morsjon, og må få gå turer et par ganger om dagen for å trives.

Les også:

Legg igjen en kommentar