Guide: De beste appene for å lære å telle

Apper til mobiltelefoner og nettbrett trenger ikke bare å være bortkastet tid for barn, for det finnes mange gode apper som kan lære barna nye ferdigheter. I dag skal vi se nærmere på apper til Android og iOS som kan lære barna å telle på en gøy og pedagogisk måte.

Nedenfor har vi samlet noen av de mest populære appene for å lære barna å telle. Alle disse tipsene er myntet mot å lære å telle på norsk, så vi har ingen apper for å lære å telle på engelsk på listen.

Noen av appene er gratis, mens noen koster et par tikroner for appen. Da kjøper man den og har tilgang til den så lenge man måtte ønske.

Appene er ikke i noen spesiell rekkefølge, så her må man egentlig bare finne frem til den man selv liker best. For noen fungerer én app godt, mens andre barn får mye mer nytte av andre, da alle barn har ulike måter å lære på.

Tellespillet

Tellespillet er som navnet kanskje antyder et spill hvor barna lærer å telle ved å bruke et spill. Dette spillet er beregnet på de minste, og lærer de å telle fra null til ti. Spillet fungerer ved at dyrefigurer og frukt hjelper barnet med å få riktig antall, så skal barnet si tallet høyt samtidig som barnet sier det med.

Tellespillet finnes i App Store, og er kun tilgjengelig for iOS / iPhone. Det er beregnet for de aller minste, så de over 4-5 år får neppe mye ut av det.

Les også: De beste appene for å lære klokka!

Matemagisk TELLE

Matemagisk TELLE er et spill fra Aschenhoug hvor man kan bli med figurene Pi og Luringen til Tellefanten. Der skal barna få lære mer om tall, og via mange ulike morsomme spill kan barna lære ulike tall. Dette spillet er for litt eldre barn enn Tellespillet.

Også Matemagisk TELLE er kun tilgjengelig for iPhone / iOS. Appen er gratis!

Tella

Tella er et pedagogisk tellespill utviklet av Høgskolen i Bergen sammen med Statped, og er ment for å bruke hjemme i kombinasjon med matte på skolen. Denne appen er ment for de mellom 5 og 8 år, så det er litt mer avansert enn Tellespillet, men for de som ønsker å bli ennå flinkere på tall er dette perfekt.

Tella er tilgjengelig for både iOS og Android, så dette kan lastes ned på mer eller mindre alle telefoner og nettbrett!

Lek 123 Albert Åberg

I appen Lek 123 Albert Åberg kan du være med et kjent fjes for å lære tallene fra 0 til 10. Denne appen er igjen ment for den yngre garde, og fokuserer mye på å lære de enkleste tallene og hvilken rekkefølge de vanligvis kommer i. Det er litt bruk av matematiske symboler som pluss og minus når man kommer litt ut i spillet.

Appen kan lastes ned til Android fra Play Store.

Bogga Tall

Også Bogga Tall er en app for de minste mellom 3 og 7 år som vil lære de første tallene og hvordan de uttales, og ikke minst i hvilken rekkefølge de kommer i. Appen kan lastes ned til Android for 39 kroner.

Les også:

Legg igjen en kommentar