Guide: De beste appene for å lære å lese

Apper kan brukes til så utrolig mye kult, og det er mange apper til både Android og iOS som er utviklet for å hjelpe barn med å lære å lese. Det finnes faktisk et overraskende godt utvalg over norske apper som kan akkurat dette!

Ved å bruke en app for å lære barna å lese er det stor sjanse for at de synes det er moro, for appene er selvsagt både morsomme og underholdende i tillegg til å lære bort lesing.

Poio er en fullverdig leseapp

Om du bare skal ha én app for å lære barna å lese er Poio det beste valget. Dette er en app som har laget et slags spill hvor man må lese for å løse oppgavene, og har som mål om å lære alle over fire år å lese.

Det geniale med Poio er at leselæringen blir «skjult» av morsomme spill og oppgaver, og det hele er bygget på pedagogiske prinsipper. Appen koster litt penger, men de fleste pleier å være godt fornøyde med kjøpet.

Poio er tilgjengelig på Android og iOS.

Pris: 199 kroner.

Poio

Lær alfabetet med Albert Åberg

Albert Åberg er fortsatt populær, og det er en egen app hvor du kan lære alfabetet med han. Denne appen tar ikke for seg lesing i seg selv, men den er supergod til å lære bort bokstaver, noe som åpenbart er fint å ha kontroll på når man skal lære å lese.

Lek ABC med Albert Åberg er tilgjengelig til både iOS og Android.

Pris: Gratis.

Les Plus

Les Plus er en app som lærer barn å lese ved å trene på bokstavlyder. Denne appen er best om den brukes sammen med en boksen, og kan være et godt hjelpemiddel for å få barna til å knekke lesekoden.

Dette er ikke en fullverdig leseapp som lærer barn å lese fra A til Å, men det er et nyttig hjelpemiddel for barn som trenger en alternativ måte å jobbe med lesingen på.

Les Plus er tilgjengelig på iOS.

Pris: 44 kroner.

Knekk Lesekoden

Appen Knekk Lesekoden lar barnet jobbe med bokstaver og lyder, og hvordan lyder og bokstaver settes sammen til ord. Appen inneholder 120 ordbilder, og kan være et nyttig verktøy for å hjelpe barna med å lære alfabetet og å lese enkle ord.

Knekk Lesekoden er tilgjengelig til iOS.

Pris: 44 kroner.

Les også:

Legg igjen en kommentar