Hvordan tine brød

Hvis man alltid vil ha ferske brød er det lurt å legge dem i fryseren. Da er det bare å tine brødet igjen når du ønsker deg et ferskt brød. Men hvilken måte er det best å tine brød på?

En enkel måte å tine brød på er ved å la dem ligge på kjøkkenbenken over natta. Neste morgen er brødet tint og føles ferskt og godt. Om du vil tine et helt brød raskere kan du la det stå i stekeovnen på rundt 190 grader i rundt 10 minutters tid. Da blir det sprøtt og smaker nystekt.

Om du ønsker å tine brødet på kjøkkenbenken bør du regne med at det tar minst 3 timers tid fra du tar det opp av fryseren til det er tint og har en OK temperatur.

Brød

Slik tiner du brødet i mikrobølgeovnen

Om du slenger et helt brød i mikroen for å tine det vil du trolig oppleve at det blir veldig varmt på utsiden, men fortsatt frossent i midten. Når utsiden omsider kjøles ned har du et tørt brød som er frossent inni, og ikke akkurat noe de fleste drømmer om.

For å tine brød i mikroen må du bruke defrost-funksjonen på mikroen hvis du har det. Da kan du få tint det uten at ytterkantene blir overvarmet og tørre. Rundt 5 til 10 minutter pleier å holde, men det avhenger av hvor god mikro du har, så du må nesten prøve deg litt frem på tiden.

Les også:

Legg igjen en kommentar