De beste appene for å lære klokka

Det kan være vanskelig for barn å lære klokka, men med dagens teknologi finnes det apper som gjør det å lære klokka til noe morsom man kan gjøre sammen med foreldrene sine. Det er jo genialt å gjøre om læring til et slags morsomt spill, og flere av appene nedenfor er knallgode for å få barn til å lære klokka.

I denne artikkelen ser vi nærmere på en håndfull utvalgte apper som alle har som mål om å lære barna klokka. Alle appene er på norsk og baserer seg på en god, gammeldags rund klokke, men noen apper har også mulighet for å lære barna digitalklokke.

Selve appene kan være en god løsning for å hjelpe til med å lære barna klokka, men alle sammen krever at man har en forelder tilgjengelig for å forklare litt og vise hvordan det gjøres. De fungerer altså ikke for et barn som aldri har sett på hvordan en klokke fungerer før, men de er derimot veldig gode for barn som allerede har en forståelse av hvordan klokka fungerer, men som trenger trening før de blir flinke til å lese av hvilken tid det er.

Vi tar for oss én og én app for å lære klokka, og ser på både fordeler og ulemper med akkurat denne appen.

Les også: De beste appene for å lære å telle.

Lær klokka med Salaby

«Lær klokka med Salaby» er en populær norsk app for å lære barna klokka. Denne gir også en slags innføring i hvordan man leser av tiden, slik at barna ikke trenger å ha like mye forkunnskaper på denne appen som på andre apper hvor det er større fokus på kun treningsoppgaver.

Selve appen er tredelt; 1) lære klokka, 2) øve på klokka, og 3) hoppespillet. Hoppespillet er ikke stort annet enn en slags forleking av å pugge klokka, og jo raskere og mer riktig barna løser klokkeoppgavene, jo lenger får de hoppet.

Lær klokka med Salaby er utviklet på en pedagogisk måte, og er helt norsk. Den er gitt ut av Gyldendal Norsk Forlag. Appen kan også kjøres rett i nettleseren ved å klikke her.

Pris: Gratis.

Fordeler og ulemper med Lær klokka med Salaby

  • En god app som er helt gratis.
  • God innføring i hvordan man skal lære klokka.
  • Bygget på pedagogiske prinsipp.
  • Kun til iOS, ikke til Android.

Matemagisk – TID

Også Matemagisk – TID er en norskutviklet app som er veldig flink til å lære barna lære om klokka. Her kan man få oppgaver både om å si hvor mye klokka er, og stille klokka til et gitt tidspunkt.

Appen er også helt gratis, så det er verdt å prøve den ut for å se om barna liker den like godt som de andre på listen.

Man kan også lære hvordan man leser en digital klokke på appen, noe som er en stor fordel i dagens samfunn hvor man oftere kommer over digitale klokker enn vanlige analoge.

For de viderekommende er det også matteoppgaver med tid, noe som er veldig kjekt for barna som vil ha litt mer avanserte oppgaver enn bare å stille klokka.

Pris: Gratis.

Fordeler og ulemper med Matemagisk – TID

  • Mange gode oppgaver for å pugge klokkeslett.
  • Gratis!
  • Morsom og fargerik.
  • Mange ulike minispill i forskjellig vanskelighetsgrad.
  • Ikke like god innføring i hvordan man lærer klokka som andre apper.

Hold deg unna oversatte apper!

Når man skal lære barna klokka er det viktig å bruke ordentlige og norskproduserte apper. Dette er fordi det bare er kluss i de oversatte appene vi har prøvd. Der ser man at klokkeslettene er direkte oversatt, og det gir ingen mening på norsk.

Vi ville aldri sagt ting som at klokka er «tyve minutter over åtte» her i Norge, noe noen av disse oversatte appene kan prøve seg på. Så hold deg til de norske appene når du skal lære barna klokka.

Les også:

Legg igjen en kommentar