Fungerer selolje mot leddsmerter? Forklart!

Selolje er en velkjent og mye brukt type olje som brukes på samme måte som tran. I prinsippet er tran og selolje veldig likt, men disse to fettsyrene har litt ulike fordeler likevel. Den store fordelen med selolje sammenlignet med tran er at den også har god effekt for de som lider av leddsmerter.

I tillegg til å lindre leddsmerter gir også selolje et sterkt hjerte og god kognitiv effekt i form av omega 3-fettsyrene EPA, DPA og DHA. Dette er de samme fettsyrene man finner i vanlig tran, og det er omtrent like mye i selolje som i tran.

Selolje har vist seg å ha veldig god effekt på både sterke og svake leddsmerter, og så godt som alle som går over til å bruke selolje merker en tydelig forbedring i leddene sine.

Bakgrunnen for leddsmerter kommer ofte av en ubalanse mellom omega-6- og omega-3-fettsyrer, og det er spesielt de som lider av denne ubalansen som får god effekt av å bruke selolje. Likevel kan selolje ha en positiv effekt på de som har leddsmerter av andre grunner, også hos personer med psoriasis eller leddgikt.

Man kan ta selolje som kaplser, og disse kan kjøpes hos nettapotek ved å klikke her. Det er et relativt billig kosttilskudd hvor en pakke på 100 kapsler koster under 200 kroner, så det er ikke noe dyrt tilskudd selv om det koster litt mer enn vanlig tran.

Det er også mulig å ta flytende selolje, og dette kan kjøpes ved å klikke her. Både flytende selolje og kapsler har like god effekt, så det er bare å velge den man foretrekker.

Hvis man skal ta selolje daglig kan det også lønne seg å bestille et abonnent på det, som for eksempel dette abonnementet. Her får man levert to måneders forbruk annenhver måned, så kan man ta den daglige dosen hver dag uten å noen sinne gå tom for kapsler. Perfekt for deg som glemmer å kjøpe med deg en boks når du har vært på apoteket!

Er det noen vitenskapelige kilder som kan bekrefte at selolje er bra mot leddsmerter?

Ja, det er faktisk vitenskapelige kilder som viser at selolje er godt mot leddsmerter. Et eksempel på et slikt studie er fra Universitetet i Bergen med artikkelen «Reduced joint pain after short-term duodenal administration of seal oil in patients with inflammatory bowel disease: comparison with soy oil«. Denne konkluderer rett og slett med at selolje demper smerter fra ledd. Studien så på personer som led av leddgikt, men det er også grunn til å tro at selolje har den samme effekten hos personer som lider av andre typer leddsmerter.

Det finnes også flere andre studier som har resultatet som peker på at selolje har en positiv effekt for alle som lider av leddsmerte, så det er godt vitenskapelig dokumentert.

Les også:

Legg igjen en kommentar