Hvem kan bruke Recrea Forte? Forklart

Dersom du har undersøkt løsninger for å hjelpe mot hårtap har du garantert kommer over tips om Recrea Forte. Dette er et middel som inneholder stoffet minoksidil, en av de få stoffene som faktisk har en veldokumenter effekt mot håravfall.

Selve stoffet virker ved at den vekker til live hårsekker som har gått inn i en inaktiv fase hvor de produserer tynt eller ingen hårtråder.

Siden denne virkemåten er nokså spesifikk betyr det også at det ikke er alle som lider av hårtap som får full effekt av Recrea Forte.

Det er nemlig bare de som lider av arvelig hårtap, kjent som androgenetisk alopeci i den medisinske verden, som kan få god effekt av Recrea Forte.

Tips: Recrea Forte koster litt penger, så vi anbefaler å finne den billigste prisen. Den billigste vi vet om er hos Apotekhjem hvor man sparer en drøy femtilapp på hver pakke (sammenlignet med andre apotek). Det blir litt penger i lengden av sånt!

Om du lider av andre typer hårtap, som akutt hårtap ved amming, vil du ikke få noen effekt av å bruke Recrea Forte. Kun de som lider av androgenetisk alopeci hvor de sakte, men sikkert mister håret vil få effekt av virkemiddelet.

Les også: Gode tips til deg som skal prøve Recrea Forte.

Androgenetisk alopeci er altså en genetisk lidelse som arves fra foreldre og de videre opp i slektstreet, og det er ikke så mye annet man kan gjøre enn å behandle det med midler som inneholder minoksidil.

Sykdommen er på ingen måte skadelig, men den kan være plagsom i forhold til selvtilliten til de som lider av det. Recrea Forte kan for øvrig kjøpes helt reseptfritt på et hvilket som helst apotek. Det betyr at alle kan prøve det, selv om kun de med androgenetisk alopeci vil få en merkbar effekt av det.

Det er også verdt å merke seg at selv om du har androgenetisk alopeci, er det ikke sikkert du får god effekt av Recrea Forte. Det virker nemlig kun hos 6 av 10, men disse 60 % får da en veldig god effekt av det. Så det betyr at 40 % også er veldig uheldige, og må finne en annen løsning for å stoppe hårtapet.

Kan kvinner bruke Recrea Forte?

Mange tror at kun menn kan få androgenetisk alopeci, men det stemmer ikke. Dette kan også ramme kvinner, selv om det er mer sjeldent hos kvinner enn hos menn. Det er likevel tusenvis av norske kvinner som lider av androgenetisk alopeci og som ville gått god effekt av å bruke Recrea Forte.

Kvinner som lider av androgenetisk alopeci vil sjeldent miste håret på samme måte som menn, men heller få veldig tynt og pistrete hår.

Les også utdypende artikkel om dette temaet: Kan kvinner bruke Recrea Forte?

Er det noen ulemper med Recrea Forte?

Det er viktig å være klar over at Recrea Forte kommer med noen ulemper. For det første vil mange som bruker det faktisk miste en del hår de første to ukene av behandlingen. Dette er helt normalt, men veldig kjipt likevel. Grunnen til at dette skjer er at de inaktive hårsekkene slipper det gamle hårstrået når de aktiveres og begynner å produsere nye hår. Dette nye håret er jo tykkere og bedre, så det er vel verdt å vente på.

Den andre ulempen er at man alltid må bruke Recrea Forte for å få effekt. Dersom man slutter vil man raskt miste hår igjen, så man må smøre hodebunnen med linimentet hver morgen og kveld i all fremtid. Det høres ofte mer dramatisk ut enn det er, for det er jo ingen som klager over at de må pusse tenner to ganger om dagen, og å smøre hodebunnen med Recrea Forte blir raskt like normalt som å pusse tennene sine.

Denne artikkelen inneholder reklame for Apotekhjem. Konsulter deg alltid med en lege eller fagpersonell som apotekteknikere før du kjøper eller bruker legemidler.

Les også:

Legg igjen en kommentar