12 tips til deg som skal bruke Recrea Forte

Recrea Forte er et populært middel mot hårtap, og kan brukes av alle uten resept fra legen. Det er basert på virkemiddelet minoksidil som har lang historie med å bli brukt mot hårtap, og er en av de produktene på markedet som fungerer aller best.

Minoksidil fungerer enkelt ved at det stimulerer til økt hårvekst uten å påvirke hormoner i kroppen din, og bør derfor være det aller første virkemiddelet mot hårtap man prøver, siden de andre alternativene har større bieffekter.

Bonustips: Recrea Forte koster litt penger, så vi anbefaler å finne den billigste prisen. Den billigste vi vet om er hos Apotekhjem hvor man sparer en drøy femtilapp på hver pakke (sammenlignet med andre apotek). Det blir litt penger i lengden av sånt!

Her begynner det å minske på håret..

Det finnes allerede utrolig mye god informasjon om Recrea Forte og andre minoksidil-preperater der ute, så vi skal ikke gjenta alt, men heller se på noen konkrete råd for deg som vurderer å bruke det for å stimulere hårvekst.

Vi håper at de 12 rådene nedenfor gir det noen tips og tanker rundt å bruke Recrea Forte. Kanskje finner du ut at det er noe du vil prøve, eller kanskje vil tipsene være til hjelp med å få deg til å vurdere andre løsninger. Recrea Forte er ikke for absolutt alle, men for veldig mange fungerer det godt, så man må selv avgjøre om det er noe man ønsker å prøve.

Og som alltid, dette er jo et legemiddel, så snakk med legen din eller de ansatte på apoteket før du kjører på med en kur. De har alltid bedre kompetanse på dette enn oss.

Tps #1) Recrea Forte fungerer godt mot arvelig hårtap

Det er viktig å vite hva Recrea Forte faktisk fungerer mot, og hva det ikke fungerer mot. Recrea Forte vil i utgangspunktet kun hjelpe mot arvelig hårtap. Dette er den aller vanligste formen for hårtap, så det fungerer altså for de aller fleste, men om du lider av akutt hårtap fra ting som graviditet eller enormt stress er trolig ikke Recrea Forte noen god løsning for deg.

For de som jevnlig mister hår som følge av genene sine er derimot Recrea Forte et godt valg! Denne typen hårtap kalles som regel for alopecia androgenetica

Tips #2) Man kan kjøpe Recrea Forte reseptfritt på apoteket

Recrea Forte ekan kjøpes helt reseptfritt, så du trenger ikke å rådføre deg med legen din før du kjøper det. Det er jo supert for alle som synes det kan være litt flaut eller ekkelt å snakke med legen om problemet.

Om du ikke engang har lyst til å kjøpe det på apoteket kan du bestille Recrea Forte fra Apotekhjem. Da får du det levert direkte i postkassa, og trenger derfor ikke å ta et potensielt flaut kjøp i virkeligheten.

Når det er sagt bør du snakke med enten leger eller apotekere før behandling for å få råd for hvordan du kan bruke det best mulig.

Tips #3) Man må alltid bruke Recrea Forte

Det er jo ikke noe kult, men Recrea Forte er et legemiddel som kun fungerer når du aktivt bruker det. Det betyr at du må fortsette å ta det på hver morgen og hver kveld for at effekten skal være til stede.

Dersom du slutter med Recrea Forte må du regne med at hårtapet kommer tilbake.

Man må altså regne med å smøre hodebunnen med linimentet hver morgen og kveld så lenge man vil ha sterkt hår. Dette høres kanskje kjipt ut, men det går heldigvis raskt etter hvert når man har erfaring med å gjøre det flere ganger om dagen. Etter en stund er det nesten like rutine som å pusse tenner hver morgen og kveld, så de færreste har faktisk problemer med dette selv om det kan høres litt voldsomt ut.

Tips #4) Du kommer til å miste litt hår i starten av behandlingen

Dette er også et litt kjedelig tips, men det er viktig å være klar over det. Når du begynner behandling med Recrea Forte er det store sjanser for at du mister en del hår de første ukene. Dette skjer fordi monoksidil påvirker hårsekkene slik at de går fra passiv, sovende fast til en aktiv fase. I denne perioden vil mange av hårsekkene slippe håret for å begynne å lage nye, men tykkere hår.

Hårtapsfasen varer heldigvis i toppen to uker.

Det er altså litt sånn at det blir verre før det blir bedre, så det er viktig å være klar over. Etter 4-5 uker vil man derimot komme til et punkt hvor det er tydelig tykkere og bedre igjen.

Tips #5) Damer kan bruke Recrea Forte

Man skulle kanskje tro at Recrea Forte var ment for menn, men det er faktisk like aktuelt for damer. Både kvinner og menn kan ha god nytte av Recrea Forte.

Kvinner med genetisk hårtap har det gjerne på en ulik måte fra menn ved at de har veldig tynt og pistrete hår, og Recrea Forte er jo med på å gjøre hårene tykkere, og fungerer derfor også veldig godt mot tynt hår.

Det er veldig mange kvinner som lider av genetisk hårtap og som bruker Recrea Forte for å behandle dette, så det er ikke noe man som dame skal føle skam på.

Les gjerne den utdypende artikkelen «Kan kvinner bruke Recrea Forte?» for mer informasjon om dette temaet.

Tips #6) Kombiner Recrea Forte med en silikonfri sjampo

Om du bruker Recrea Forte sammen med en sjampo eller balsam som inneholder silikon vil hårsekkene lukke seg, og du får rett og slett ingen effekt av å bruke minoksidil på hårsekkene dine. Du må derfor bruke en sjampo som ikke inneholder silikon. Et godt valg er denne sjampoen som fås på apotek.

De fleste vanlige sjampoer inneholder silikon, så det er ekstra viktig å være obs på dette.

Tips #7) Hver pakke varer i omtrent 1 måned

En pakke med Recrea Forte varer i omtrent 1 måneds tid før den er tom, gitt at man er flink til å ikke bruke mer enn den éne milliliteren man skal bruke hver gang man smører. Med en prislapp på rundt 300 kroner er det derfor en betydelig utgift for mange siden man alltid må bruke det for å holde håret ved like.

Igjen, sjekk gjerne ut prisen på Recrea Forte hos Apotekhjem. Pakkene pleier ofte å være litt billigere der, så du sparer en del penger over tid.

Tips #8) Alltid bruk Recrea Forte på tørt hår

Et raskt og enkelt tips: aldri bruk Recrea Forte på vått hår! Da får det ingen effekt, og om man gjør denne feilen over lang tid kan man i verste fall oppleve veldig dårlig effekt av Recrea Forte generelt. Sørg derfor for at håret ditt er helt tørt før du tar på linimentet.

Om du skal dusje eller vaske håret bør du derfor ta på Recrea Forte først, så la det tørke inn før du dusjer. Det tar heldigvis ikke lang tid før Recrea Forte trekker inn i hodetbunnen og tørker, så det er sjeldent et problem.

Tips #9) Recrea Forte virker på omtrent 6 av 10

Omtrent 60 % av alle som prøver Recrea Forte har en god, positiv effekt av middelet, mens de andre 40 % ikke får noen betydelig forandring i hårveksten. Det er derfor noen som rett og slett er uheldige og ikke får den ønskede effekt av det. Om det er deg er det jo leit, men det er dessverre ikke så mye man får gjort med akkurat det.

Det finnes heldigvis alternativer for de som ikke har noen god effekt av minoksidil og Recrea Forte, men da må man nesten ta en tur innom legen for å snakke med dem angående behandling, siden ingen av de andre alternativene er reseptfrie.

Les også: Hvem kan bruke Recrea Forte? Forklart.

Tips #10) Begynn behandlingen så tidlig som mulig

Når det kommer til arvbart håravfall er det viktig å begynne behandlingen så tidlig som mulig. Jo tidligere ute du er med Recrea Forte, jo større er sjansen for at du får et godt og vellykket resultat.

Så om du tror du vil prøve Recrea Forte er det kanskje like greit å bestemme seg først som sist, og ikke vente for mange år med å se om det forverrer seg ytterligere eller ikke.

Tips #11) Mange opplever tørr hodebunn

Recrea Forte inneholder mye etanol som smøres på hodebunnen, og dette har lett for å gi deg veldig tørr hodebunn. Det er derfor viktig å være obs på det og lage en plan for å unngå det i så stor grad det lar seg gjøre. Den beste måten å forhindre at hodebunnen tørker helt ut på er ved å smøre dem med et fuktighetsgivende produkt som Decubal Dry Scalp Treatment.

Tips #12) Les pakningsvedlegget godt før bruk

Som med alle legemidler bør man lese pakningsvedlegget godt før bruk. Les også Felleskjøpet sine sider for Recrea Forte for mer informasjon. Det er mye viktig informasjon der som forklarer hvordan Recrea Forte kan brukes på en trygg og fornuftig måte.

Om du er usikker på om du bør bruke det eller ikke finnes det ingen bedre å spørre enn legen din. Mange føler at det kan være litt ekkelt å snakke om et problem som dette, men det er verdt å samle opp motet for å prate med legen om problemet.

Denne artikkelen inneholder reklame for Apotekhjem. Konsulter deg alltid med en lege eller fagpersonell som apotekteknikere før du kjøper eller bruker legemidler.

Les også:

Legg igjen en kommentar