Næringsinnhold i ørret forklart

Ørret er en god fisk som smaksmessig kan minne ganske mye om laks, men som er mye vanligere å fiske opp fra både sjøen og i innsjøer. Det er en del fett i ørreten, men hvordan er det egentlig med resten av næringsinnholdet i en vanlig ørret?

Næringsinnholdet i den spiselige delen av ørret er omtrent som følger:

MålInnhold per 100 gram
Energi (kJ)672 KJ
Energi (Kcal)161 kcal
Fett10,2 g
Mettet fett2,0 g
Enumettet fett3,5 g
Flerumettet fett3,2 g
Karbohydrater 0 g
Sukker0 g
Protein17,2 g
Salt0,1 g

Informasjonen gjelder for vanlig sjøørret og ørretfilet man kjøper ferdig på butikken. Det er ingen stor forskjell mellom ørreten man fanger i sjøen og den man kjøper fra oppdrettsanleggene.

Men merk at dette gjelder kjøttet, så næringsinnholdet blir helt annerledes hvis du veier hele ørreten før du renser den.

Det samme gjelder også for ferskvannsørret. Denne er som regel mindre og har litt annerledes næringsinnhold enn sjø- og oppdrettsørret.

Ørret

Er ørret sunt?

Ørret inneholder mye omega-3, og er en god kilde til dette. Den har også veldig mye av vitamin A og D, så her er det mange gode næringsstoffer man kan hente i et ørretmåltid.

Det er også mye protein i ørret, så den egner seg godt for de som trener og ønsker å øke mengden proteiner de får inn i kosten sin.

Men når det er sagt er også ørret veldig fetende, og man får i seg mange kalorier i løpet av et helt måltid med en god ørretfilet. Det er likevel anbefalt å spise fisk minst 1 til 2 ganger i uken, og ørret er et godt valg for de som er glade i rød fisk.

Les også:

Legg igjen en kommentar