Det er veldig nyttig å lære seg et nytt språk, og én av metodene mange bruker for å lære seg nye språk på er ved å bruke apper. Det finnes nemlig et hav av ulike apper som lærer bort fremmedspråk til både nybegynnere og viderekommende. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke apper som er best for å lære seg et nytt språk, og fordelene og ulempene med de ulike appene.
Vi skal se nærmere på noen av de appene vi liker best, og tar for oss én og én app. Vi kårer ikke noen klar vinner som den beste appen, rett og slett fordi alle appene har ulike styrker og svakheter slik at noen apper er best for noen personer, mens andre apper er best for andre. Vi håper derimot at du kan finne den appen som passer best for akkurat deg ved å lese om de ulike tilbudene nedenfor.
Alle appene og aktørene på listen under har apper til både iOS og Android, men de fleste har også egne webapper som kan kjøres rett fra nettleseren. Det er derfor enkelt å lære et nytt språk via appen uansett hva slags dings du bruker eller hvor du er.
Les også: 3 tips for å lære et språk raskt.
Duolingo
Duolingo er trolig den mest kjente og mest brukte appen for de som vil lære seg nye språk via en app. Her er det godt over 20 ulike språk med lange språkkurs som tar deg helt fra nybegynnerstadiet til du får en god forståelse av språket.
Duolingo er også helt gratis å bruke så lenge du tåler en reklame hver 5. minutt, noe de færreste av de andre appene på denne listen kan skryte på seg. Om du vil ha en gratisapp for å lære et nytt språk er det i alle fall ingen tvil om hvilken du bør laste ned først, og selv de betalte appene sliter med å konkurrere med Duolingo.
Vi sa at vi ikke skulle kåre noen vinner, men vi vil likevel nevne at Duolingo er favoritten blant appene her i gården. Den har ingen store svakheter, og kan brukes helt gratis, så hva er det å ikke like?

Fordeler med Duolingo
- Stort utvalg av ulike språk! Her finner man også språkkurs for mindre kjente språk som irsk, latin, indonesisk og ukrainsk, noe de færreste andre apper tilbyr.
- Gratis å bruke. Det er riktignok en plussfunksjon som lar deg betale litt for å bli plussmedlem, men denne er absolutt ikke nødvendig for deg som bare vil lære et nytt språk.
- Man kan se om man har lært mer enn vennene sine, og er derfor perfekt for deg med konkurranseinstinkt.
Ulemper med Duolingo
- Mange føler at man ikke går nok i dybden på grammatikken.
Lingodeer
Ved første øyekast ser Lingodeer ut som en blåkopi av Duolingo, og på mange måter er det også akkurat det. Så hvorfor velge Lingodeer fremfor Duolingo? Lingodeer har én spesifikk fordel; de er knallgode på asiatiske språk som japansk og koreansk. Om du skal lære et slikt asiatisk språk bør du ta en titt på Lingodeer, mens dere som vil lære tysk eller spansk like godt kan holde dere til Duolingo.
Ellers fokuserer Lingodeer på litt andre ord og setninger enn Duolingo, så om du vil bruke flere apper om hverandre kan du godt laste ned denne også.
Les også: De beste appene for å lære seg japansk.
Fordeler med Lingodeer
- Gratis i bruk, men med visse begrensninger. Gratisversjonen fungerer likevel helt greit.
- Veldig god på koreansk og japansk.
Ulemper med Lingodeer
- Blir stort sett overskygget av Duolingo.
Lingodeer Plus
Lingodeer Plus er i utgangspunktet kun en ekstraapp for deg som bruker Lingodeer, men den kan fint brukes av andre også. Her er det ikke direkte språkkurs, men heller en slags app som tester deg for gloser, grammatikk og setningsoppbygning. Her får du ingen innføring i hvordan du skal bøye verb, men om du ønsker å bli flink på det kan du få hundrevis av oppgaver hvor du faktisk får prøvd dette i praksis.
Det er også en slags enorm gloseprøve i appen hvor man kan lære tusenvis av nye ord. Man begynner med å velge blant tre alternativer til å starte med, og jobber seg gradvis mot et punkt hvor man selv må stave de ulike ordene på språket man lærer seg.
Lingodeer Plus er ikke en app som fungerer om du vil lære et språk fra bunn av ved bare én app, men fungerer knallgodt for deg som vil terpe på gloser og grammatikk i ditt eget tempo.
Fordeler med Lingodeer Plus
- Perfekt for deg som vil pugge grammatikk eller gloser!
- Veldig enkelt å dra opp når du bare har noen få minutter til overs.
Ulemper med Lingodeer Plus
- Man må betale for å få tilgang – gratisversjonen støtter bare de enkleste ordene.
- Fungerer ikke godt alene uten en annen app som lærer deg bakgrunnen for glosene og grammatikken.
Memrise
Memrise skryter på seg å være den appen som raskest skal få deg til å forstå et nytt språk, og de er jammen gode til dette også. Her er det fokus på å lære så mange ord som mulig, men det er ikke like sterkt fokus på grammatikken eller bakgrunnen for ordene.
Man kan med andre ord lære mye fort, men man går aldri helt i dybden i språket. For mange holder det i massevis å faktisk lære ordene, men det er ikke bra nok for deg som vil lære språket ordentlig detaljert.
Fordeler med Memrise
- Man lærer mange ord raskt!
- Enkelt å smette inn i en hektisk hverdag.
Ulemper med Memrise
- Man kommer aldri helt i dybden.
Busuu
Busuu er en artig app som er litt ulik fra de andre på listen. Denne appen fungerer nemlig som en slags krysning mellom et språkkurs og et sosialt medium, så det er sterk fokus på å kommunisere med andre og faktisk bli kjent med andre mennesker som også lærer språket. Ellers er kursene nokså like de andre appene som finnes, og er verken spesielt mye dårligere eller bedre enn de andre.

Fordeler med Busuu
- Legger opp til kontakt med de som faktisk har språket som morsmål.
- Du kan bli kjent med andre som lærer språket.
- Godt utvalg av språk du kan lære.
Ulemper med Busuu
- Sterkt redusert gratisversjon.
Babbel
Babbel er kanskje den mest populære appen etter Duolingo, og er brukt av millioner av mennesker over verden. Her er det mange språkkurs av høy kvalitet, men man må ha et månedlig abonnent for å få tilgang til kursene, så disse kan ikke brukes gratis på samme måte som Duolingo sine. For mange kan det derimot være verdt å betale rundt $7 i måneden for å få tilgang til kurset.
Fordeler med Babbel
- Greit utvalg av språk.
- Høy kvalitet på kursene.
Ulemper med Babbel
- Ingen gratisversjon.
MosaLingua
MosaLingua er en app som har en helt egen metode for å lære bort språk, basert på Spaced repetition-prinsippet. De påstår at de er blant de beste for å lære deg et nytt språk enklest mulig, men vi kan ikke med sikkerhet si at de er bedre enn de andre på listen.
De har i alle fall en god app som fungerer godt, så det kan være verdt å sjekke dem ut. Det er også flere kurs der som fokuserer sterkt på uttale og snakking, noe mange av de andre appene ikke gjør like godt som MosaLingua.
Fordeler med MosaLingua
- Sterkt fokus på uttale og snakking, så det er perfekt for deg som skal på ferie.
- En god app.
Ulemper med MosaLingua
- Relativt få språk å velge mellom.
- Ingen gratisversjon.
Er en app nok for å lære et nytt språk?
Hvorvidt en app er nok for å lære et språk avhenger av personen som lærer. Noen synes det fungerer helt greit å lære nye språk via apper, men mange vil nok føle at man ikke kommer godt nok inn i dybden i språket på denne måten.
Så det spørs litt på hva slags ambisjoner og mål du har med det nye språket. Dersom du skal bestille mat og småsnakke litt med folk når du er på ferie holder deg lenge med en app for å lære språket, men om du skal lese litteratur eller virkelig forstå språket bør du også kjøpe inn noen lærebøker og komme i kontakt med noen du kan bruke språket med aktivt.
Les også: Hvordan lære et nytt språk.