De beste appene for å lære engelsk

Smarttelefoner har virkelig gjort mange typer læring mye enklere, og en av tingene man kan bruke smarttelefonen til er å få barna til å lære engelsk. Det er nemlig mange gode apper for barn som lar barna lære engelske ord på en morsom og artig måte, og gjør engelsklæring til noe som faktisk er morsomt.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på gode apper som lar norskspråklige barn lære å snakke og skrive engelsk, eller som bare lærer dem enkeltord på en morsom måte.

En av de store fordelene med å la barna bruker apper for å lære engelsk istedenfor vanlige bøker er at de kan stimulere barnet til å ha det gøy underveis. Søte animasjoner, store bilder, bruk av lyd når man klarer det og lignende funksjoner gjør det morsomt for barnet når de lærer noe nytt, da de får en «belønning» av spillet. Så da kan det hende at barnet kommer til å mase om å få spille engelskspillet istedenfor at man som forelder må mase på at de skal jobbe med leksene sine.

Les også:

Antura

En av de mest brukte for barn som skal lære engelsk er en app som heter Antura. Denne har mange morsomme måter å lære engelsk på, og er skreddersydd for å lære barn engelsk på en pedagogisk måte. Den har ikke norske instruksjoner, så man må kanskje hjelper barnet litt med å komme i gang, selv om den er ganske selvforklarende.

Antura er tilgjengelig til både iOS og Android, og er helt gratis.

Antura app for å lære engelsk

Inne i appen er det mange forskjellige minispill hvor man må løse oppgaver ved å bruke engelskkunnskapene sine. Det er enkelt å øve på nye ord, og det er til og med noen enkle skriveoppgaver etter hvert.

Feed The Monster

Et alternativ er en app som heter Feed The Monster. Denne er god for å lære barnet både ord, bokstaver og setninger. Her er det blant annet mange oppgaver hvor barnet må knytte det engelske ordet til et bilde av dette ordet, så her kan man pugge nye ord på en morsom måte. Man får selvsagt poeng og oppmuntring for hvor oppgave man løser, så det er et slags spill som stimulerer barnet til å bruke mer tid på å lære engelsk.

Feed the Monster er gratis, og tilgjengelig til både Android og iPhone.

Duolingo

Duolingo er kanskje den mest bruke språkappen i hele verden. Denne er myntet på voksne, men fungerer også helt fint for barn som vil lære seg engelsk. På Duolingo kan du velge at du er norsktalende og ønsker å lære engelsk, så får du gradvis nye og vanskeligere oppgaver.

Ulempen med Duolingo i forhold til de andre er at det ikke er søte animasjoner og store bilder med sterke farger, men heller et mer vanlig språkkurs. Man får likevel poeng for hver fullførte oppgave, så det kan likevel være spennende for barna å jobbe med.

Ellers anbefales Duolingo for voksne som ønsker å lære engelsk bedre, eller som ønsker å lære et nytt fremmedspråk som spansk, italiensk, japansk eller kinesisk.

Duolingo skjermbilde
Dette skjermbildet er fra Duolingo, og viser riktignok den utgaven man bruker for å lære tysk.

Også Duolingo er gratis, og kan lastes ned til både iOS og Android, så vel som at det kan kjøres rett i nettleseren på PC-er.

Det finnes hundrevis av andre apper

Det er naturligvis enorme mengder med apper for å lære engelsk når man ser bort fra at appen trenger å være på norsk. Det er bare å søke etter «learn english» eller lignende i App Store eller Play Store, så kommer det utrolig mange forslag opp. Dersom ingen av forslagene over faller helt i smak kan du derfor prøve å lete litt selv, prøve deg litt frem, og se hvilke apper du ønsker at du eller barnet ditt skal prøve.

Dersom du finner noen andre apper som du synes er gode for å lære engelsk kan du gjerne bruke kommentarfeltet nedenfor for å dele tipset med oss, så skal vi sjekke den ut og eventuelt oppdatere artikkelen hvis den er god.

Les også:

3 kommentarer om “De beste appene for å lære engelsk”

  1. Duolingo får jeg ikke til å velge meg selv som norsktalende..
    Har de fjernet det? og isåfall, hvorfor i all verden..

    Svar
    • Så merkelig!

      Prøvde nettopp selv, og har samme problem faktisk. Så kan nesten virke som det har blitt borte..

      Svar
  2. Hei. Samme problemet her.
    Men jeg får også dette problemet på Antura – altså at man ikke kan velge norsk morsmål.
    Kjenner du noe til dette problemet?

    Svar

Legg igjen en kommentar