Hvordan nullstille PS5

Det er enkelt å nullstille en PS5 dersom du ønsker det. Ved å nullstille Playstation 5 blir hele konsollen akkurat som når du slo den på for første gang, og alle spill, savefiler og all data på konsollen slettes.

Det kan være mange ulike grunner til å ville nullstille en PS5, og de vanligste er enten at det er en feil med selve konsollen som gjør at du ikke får spilt som du skal, eller at man skal selge eller gi vekk konsollen og ønsker å fjerne all informasjon først.

Playstation 5 med kontroller

For å nullstille en PS5 gjør du følgende:

  1. Slår på og starter konsollen.
  2. Gå til «Settings» / «Innstillinger».
  3. Velg «System».
  4. Klikk på «System Software».
  5. Velg «Reset options» / «Tilbakestillingsalternativer».
  6. Velg «Reset your console» / «Tilbakestill konsoll».
  7. Velg «Reset» / «Tilbakestill».

Nå begynner prosessen med å nullstille PS5-konsollen din, og etter en liten stund er det som om den akkurat har blitt åpnet fra boksen for første gang. Neste gang du slår den på må du initialere den på samme måte som første gangen du slo den på.

Denne nullstillingen kan ofte fikse problemer som at dataen på PS5-enheten er korrupt og lignende.

Husk at det ikke er noen vei tilbake dersom du nullstiller en PS5. Både spill du har lastet ned, savefiler til disse spillene, apper og alt annet du har lagret på harddisken slettes permanent, og det er ikke mulig å gjenopprette.

Det betyr at du bør ta en backup av savefilene dine før du nullstiller PS5-enheten din. Disse kan lastes opp i skyen med et Playstation Plus-abonnement. Selve spillene du har kjøpt kan du laste ned fra spillbiblioteket ditt igjen når som helst, men det kan jo ta ganske lang tid å laste ned en håndfull spill på nytt.

Les også:

Legg igjen en kommentar