Hvordan nullstille Chromecast

Ved å nullstille en Chromecast sletter du all personlig informasjon på den. Det betyr at neste gang du kobler den til vil det være som om den aldri haddef vært brukt før, og verken brukernavn, passord eller noe historikk ligger lenger lagret på enheten.

Dersom du skal gi bort eller selge en gammel Chromecast er det lurt å nullstille den først, men det kan også være kjekt i andre tilfeller. Noen ganger kan nemlig en nullstilling være til hjelp for å fikse problemer med enheten, så med litt flaks kan en halvveis ødelagt Chromecast fungere som om den var ny igjen etter å ha blitt nullstilt.

Det er flere måter å nullstille Chromecast på, avhengig av om du bruker Android, iPhone eller ingen av delene. Nedenfor ser vi nærmere på hvordan det gjøres.

For å nullstille Chromecast fra Android trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Åpne Google Home-appen.
 2. Tapp på Chromecast-enheten din.
 3. Velg «Innstillinger».
 4. Velg «Tilbakestill til fabrikkinnstillinger.
 5. Velg «Tilbakestill».

Dette er alt som skal til, så nullstilles hele Chromecasten. Nå slettes all informasjon fra Chromecast-enheten, og den er som ny igjen.

For å nullstille Chromecast fra iPhone må du gjøre følgende:

 1. Åpne Google Home-appen.
 2. Tapp på Chromecast-enheten din.
 3. Velg «Innstillinger».
 4. Velg «Fjern enhet».
 5. Tapp på «Tilbakestill til fabrikkinnstillinger».
 6. Bekreft at du ønsker å nullstille enheten.

Det er altså omtrent nesten likt å nullstille Chromecast fra iPhone, og det tar ikke lange tiden.

Nullstill Chromecast uten smarttelefon

Dersom du ønsker å nullstille Chromecasten uten å styre med å koble til en mobil, er dette fint mulig.

For å nullstille Chromecast trenger du bare å holde inne knappen på siden av Chromecasten. Da vil LED-lyset først blinke i oransje, før det blir hvitt. Når det er hvitt er Chromecasten nullstilt tilbake til fabrikkinnstillinger.

Denne fremgangsmåten fungerer for 2. generasjon av Chromecast, samt Chromecast Ultra. Dersom du har første generasjon må du holde inne knappen på Chromecast-enheten i 25+ sekunder helt til LED-luset blir blinkende rødt. Nå kan du slippe den, så nullstilles Chromecasten.

For disse metodene må Chromecasten være tilkoblet TV-en.

Les også:

Legg igjen en kommentar