Hvordan nullstille Nintendo Switch

Du må nullstille Nintendo Switch før du selger eller gir den vekk! Ved å nullstille den fjernes all personlig data, savefiler slettes, og konsollen regnes ikke lenger som din primært konsoll, slik at du kan velge en ny primær konsoll.

Det er standard rutine å nullstille Nintendo Switch og andre spillkonsoller før man selger dem, så blir konsollen som helt ny for de som skal ta over den.

For å nullstille Nintendo Switch må du gjøre følgende:

  1. Koble konsollen til internett (dette er viktig!).
  2. Gå til startmenyen og Velg «System Settings».
  3. Velg «System» i menyen på venstre siden av skjermen.
  4. Velg «Formatting Options».
  5. Gå helt til bunnen og velg «Initialize Console».
  6. Klikk på «Next».
  7. Klikk igjen på «Next».
  8. Klikk på den store, røde knappen som sier «Initialize».

Nå dette er gjort nullstilles Nintendo Switchen din, og all data som er lagret på konsollen slettes. Neste gang du starter den opp igjen er det som om den ble startet opp for første gang, så det er perfekt for deg som av en eller annen grunn har tenkt å selge den.

Man kan nullstille Nintendo Switch både i håndholdt modus eller når den er koblet til TV. Fremgangsmåten for å nullstille konsollen er helt lik på både Nintendo Switch og Nintendo Switch Lite.

Derfor bør Nintendo Switch være koblet til internett når du nullstiller den!

Når Nintendo Switch er koblet til internett mens den nullstilles vil den også fjerne seg fra listen over dine aktive konsoller. Dersom du ikke er koblet til internett vil den derimot ikke gjøre det, og da er det i praksis umulig å fjerne den igjen etter at du ikke lenger har tilgang til konsollen.

Dette steget er derfor veldig viktig for deg som skal selge eller gi vekk Nintendo Switchen din, men det er ikke like farlig for deg som tar en nullstilling uten intensjon om å kvitte deg med den.

Når konsollen fortsatt regnes som en aktiv konsoll kan du fortsatt laste ned ting til den dersom du går til Nintendo eShop hvis konsollen kobles til internett igjen i fremtiden.

Les også:

Legg igjen en kommentar