Hvordan finne AirPods

Det aller verste med AirPods er at de er så utrolig enkle å rote vekk! Forhåpentligvis er folk flest flinkere til å ha kontroll på de enn det jeg er, men om du er et rotehode som meg oppdager du fort at det går mye tid på å lete etter AirPods-proppene dine!

La jeg de fra meg i bilen? Eller kanskje ligger du under noen klær på soverommet et sted? Jeg finner de i hvert fall ikke i ladeetuiet..

Heldigvis finnes det måter å finne AirPods på som ikke innebærer verken leting eller rydding! Det er nemlig flere ulike funksjoner man kan bruke for å finne AirPods enkelt, og nedenfor skal vi se nærmere på hvordan man finner igjen AirPods man enten har rotet bort i hjemmet et sted, eller som man faktisk har mistet.

AirPods i etuiet

Slik finner du AirPods du har mistet i hjemmet ditt

Dersom du er ganske sikker på at AirPods-proppene dine ligger et sted i huset er det relativt enkelt å finne dem uten å bruke timevis på å rydde og lete.

Alt du trenger å gjøre for å finne AirPods-proppene er å få til Find-appen (tidligere kalt Find My iPhone), og velge AirPodsene dine fra listen. Dette slår på en lyd i proppene som du kan bruke for å høre deg frem til hvor du er. Find-appen kan enten brukes rett fra en iPhone, men kan også åpnes på iCloud ved å logge inn på iCloud-brukeren din.

Find-appen fungerer altså ved at proppene lager en lyd, og denne blir gradvis høyere i to minutter. Proppene må være nærme nok til at de kan kobles til mobilen eller enheten din med Bluetooth.

Den er ment for å høres i hele huset, så for all del ikke ha den andre proppen i øret mens du slår på funksjonen! Dette kan og vil skade hørselen din. Du kan heldigvis velge å kun søke etter én propp dersom du kun har rotet vekk den ene, så slipper du å høre bråket fra den du vet hvor er mens du leter.

Hvordan finne AirPods du har mistet utenfor hjemmet

Dersom du har mistet AirPods et sted uten å ane hvor de er må du ha en litt annen fremgangsmåte. Det første du må gjøre er å forsikre deg om at de ikke er hjemme ved å bevege deg litt rundt i huset mens du sjekker om Bluetooth kobler seg til dem.

Når du er sikker på at du har rotet dem bort er neste steg å bruke karttjenesten for å prøve å finne de.

For å finne AirPods som er mistet utenfor hjemmet kan du nemlig logge deg inn på iCloud eller åpne Find-appen på en iPhone. Der er det et alternativ at du får opp et kart over hvor AirPods-proppene befinner seg, så sant de fortsatt er koblet til WiFi. Da er det bare å gå og lete etter dem.

For de fleste slutter WiFi-signalet når du forlater stedet, så i beste fall ser du hvor du var da du mistet AirPods-proppene. Det er litt verre om de er flyttet vekk derfra, for da er det plutselig ikke så mye du kan gjøre. Om de er i området vil du få Bluetooth-tilkobling, og da åpner du igjen Find-appen for å kjøre lydfunksjonen for å finne ut nøyaktig hvor de ligger.

Med litt flaks kan du bruke kartet for å finne igjen akkurat hvor AirPods-proppene ble glemt igjen, så er det bare å plukke dem med seg og prøve å være litt mer forsiktig neste gang.

Les også:

Legg igjen en kommentar