Hvordan lade AirPods

Helt trådløse hodetelefoner betyr jo at man må lade dem fra tid til annen, og selv ikke de utrolige AirPodsene er et unntak fra dette.

Det er flere måter å lade AirPods på, men alle har til felles at du må bruke ladeetuiet som følger med. Når man kjøper AirPods følger det nemlig med et ladeetui, enten trådløst eller helt vanlig.

For å lade AirPods må du legge proppene i dette ladeetuiet. Når de ligger i denne lades de opp, og et kvarter der er nok til å gi omtrent 3 timer batteritid på selve proppene. Denne trenger ikke å være koblet til noe, for ladeetuiet har også et batteri som gjør at du kan lade AirPods-proppene når du er på farta.

Det betyr også at ladeetuiet må lades fra tid til annen, og dette gjør du veldig enkelt ved å enten bruke den medfølgende Lightning-kabelen rett i støpselet, eller koble den til en Mac eller PC.

AirPods i etuiet
AirPods i ladeetuiet.

Selve ladeetuiet lades altså på omtrent samme måte som om det er en mobil eller noe sånt, så bare koble den til strøm med kabelen som følger med, så lades den opp av seg selv. Batteriet på ladeetuiet er stort nok til å romme en hel håndfull med ladninger av AirPodsene, men etuiet må også lades et par ganger i uka om du bruker dem veldig aktivt.

Les også: Bør man velge AirPods eller AirPods Pro? Forklart.

Slik lader du AirPods trådløst

Dersom du har trådløs ladestasjon til AirPods legger du ladeetuiet på en trådløs lader, så lader den der. Ladeetuiet kan da legges på ladestasjonen både med og uten propper i, og kan ligge der og lade. Når du er ferdig er det bare å ta med seg ladeetuiet igjen uten å koble verken til eller fra noe som helst.

Det er mulig å kjøpe et trådløst ladeetui til AirPods, og denne fungerer på alle generasjoner av AirPods, så du trenger ikke engang Pro-utgaven for å lade trådløst. De nyere og dyrere utgavene av AirPods kommer jo med et trådløst ladeetui, men du kan altså betale rett under tusenlappen for å kjøpe dette ved siden av dersom du måtte ønske det.

I tillegg til det trådløse ladeetuiet trenger du en trådløs ladestasjon. En Apple-ladestasjon kan du få kjøpt for rundt 500 kroner, men som med mye annet i livet er det mulig å kjøpe en billigere utgave om du velger noe annet enn Apple. Alle trådløse ladestasjoner skal fungere fint med et trådløst ladeetui til AirPods.

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar