Bør man velge AirPods eller AirPods Pro? Forskjellene forklart!

Apple sine AirPods har virkelig revolusjonert trådløse ørepropper, og har levert solide ørepropper som gir knallgod lyd samtidig som de ikke koster all verdens. Dette har rett og slett blitt det beste valget for alle som ønsker god lydkvalitet til en grei pris, og det er ikke rart at de har tatt både Norge og resten av verden med storm.

I ekte Apple-stil har det også kommet en Pro-utgave av Airpods, så når man skal kjøpe AirPods nå må man velge mellom vanlig AirPods eller AirPods pro. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forskjellene og ulikhetene mellom disse to, så kan du finne ut om du klarer deg med AirPods eller om du heller bør velge AirPods Pro.

Forskjeller i pris på AirPods og AirPods Pro

Det er i utgangspunktet tre ulike AirPods man kan kjøpe:

Om du velger AirPods Pro fremfor den vanligste modellen er det altså nesten en tusenlapp forskjell i prisen, så det er ikke snakk om en liten sum heller. Men får man valuta for denne tusenlappen?

Forskjellene på AirPods og AirPods Pro forklart

Den aller største forskjellen mellom standard AirPods og AirPods Pro er at Pro-utgaven har et mer lukket design. Denne ligger tettere i øret ved å ha deler som går tettere inn i øregangen, slik at annen lyd i større grad blokkeres ute. I praksis betyr det at det er mye bedre lydisolering på AirPods Pro, og dersom du hører mye på musikk på steder hvor det er mye bakgrunnsstøy vil du merke stor forskjell!

AirPods Pro.

De av dere som først og fremst bruker øreproppene på et stille rom vil derimot ikke merke store forskjellen mellom AirPods og AirPods Pro på akkurat dette punktet, med unntak av når man hører på musikk med god bass. Bassen vil nemlig bli betydelig bedre på AirPods Pro grunnet støvreduksjonen som gir bedre forhold til å gjengi basslyden bedre.

Det er også bred enighet om at AirPods Pro sitter bedre i øret for de aller fleste. Tester har vist at denne modellen sitter komfortabelt på veldig mange flere enn vanlige AirPods, så om du synes standard AirPods er litt for løse i øret vil trolig AirPods Pro føles mye bedre for deg. Dette skyldes igjen disse silikonproppene som går lenger inn i øregangen enn på standard AirPod.

Ellers er AirPods Pro vanntette, og fungerer derfor bedre til trening som jogging eller løping. Mange bruker standard AirPods til dette også, men dersom svette skader AirPodsene er ikke standardutgaven ment for å tåle det, så man får derfor heller ikke gratis garanti på denne skaden. AirPods Pro tåler det derimot veldig godt.

AirPods Pro kommer også med trådløst ladeetui du kan bruke til å lade dem, men denne funksjonen kan du også få med de vanlige AirPodsene dersom du kjøper den utgaven til 1 900 kroner. Men om du først gjør dette er det jo bare 600 kroner opp til Pro-utgaven, og ofte verdt pengene å oppgradere for lyddempingen og den bedre passformen.

Alle utgavene har omtrent lik batteritid, med ca. 4 og en halv time med bruk på standardutgaven, og omtrent 5 timer på Pro-utgaven. Så AirPods Pro har litt bedre batteri, men ikke nok til at det utgjør store forskjellen.

Jevnt over er altså AirPods Pro litt bedre enn AirPods standard på omtrent alle punkter. Det er bedre lyd, mye bedre støydemping, bedre passform i øret, bedre batteritid, og de er vanntette. Om du først skal kjøpe deg noe såpass fint som et par AirPods kan man like greit slenge på den siste tusenlappen for å få den beste utgaven om man har råd til det, selv om standard AirPods fortsatt er mer enn gode nok for vanlig bruk.

AirPods eller AirPods Pro til telefoner og podcaster?

Dersom man først og fremst skal bruke AirPods til å høre på podcaster, lybøker eller snakke i telefon med, er standardutgaven stort sett helt ålreit. Til disse oppgavene er ikke nødvendigvis støydemping spesielt viktig, med mindre du har tenkt å bruke dem på plasser hvor det er mye bakgrunnsstøy.

AirPods eller AirPods Pro til musikk?

For dere som har tenkt å bruke AirPods til å høre musikk er AirPods Pro uten tvil det beste valget. Her får man betydelig bedre kvalitet på lydopplevelsen takket være støyreduksjon og bedre opplevelse av bassen. Det blir god lyd med standardutgaven, men likevel betydelig bedre med Pro-utgaven.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar