Hvordan bytte brukernavn på Instagram

På Instagram velger man seg et unikt brukernavn når man lager kontoen sin. Dette er det folk bruker når de skal finne deg, og vil følge med profilen din så lenge du vil. Det er kun én person som kan ha et brukernavn, så det må være helt unikt. Det er mange som angrer på brukernavnet de valgte da de registrerte seg på Instagram, men heldigvis er det mulig å bytte.

For å bytte brukernavn på Instagram må du først være logget inn. Deretter går du til profilen din og velger «Edit profile» / «Rediger profil», avhengig av språket du bruker. Her får du opp informasjon om brukernavn, e-post og mer, men du trenger bare å klikke på brukernavnet ditt. Slett det som står der og skriv inn et nytt. Når det er gjort må du bekrefte endringen din, så blir brukernavnet endret!

Man kan kun bytte brukernavn på Instagram hver 6. måned, så det er lang ventetid mellom hver gang man kan gjøre det. Det er derfor knallviktig å være helt sikker på det nye brukernavnet du ønsker å bytte til før du gjennomfører byttet.

Les mer: Slik sletter du søkeloggen din på Instagram.

Etter at du har byttet brukernavn kan noen andre brukere ta ditt gamle brukernavn, så da kan enten gamle brukere endre til dette, eller så kan nye brukere velge dette gamle navnet ditt når de lager seg en ny konto. Om du vil reservere det opprinnelige brukernavnet ditt kan du gjøre dette ved å lage deg en ny bruker med en annen e-post. Da kan du ha kapret dette brukernavnet frem til du eventuelt vil bytte tilbake til det igjen.

Les også: Slik får du Instagram-profilen din til å bli privat.

Det kan være lurt å bytte brukernavn dersom du har et du er misfornøyd med, men husk også at det kan være vanskeligere for andre brukere å finne tilbake til profilen din når du nå har et nytt brukernavn. De som allerede følger deg vil jo få det nye brukernavnet ditt opp i feeden, men om noen søker etter det gamle navnet ditt vil du ikke lenger komme opp på søkeresultatene.

Kan man bytte brukernavn på Instagram så mange ganger man vil?

Man har evige med brukernavnbytter på Instagram, men man kan altså kun gjøre det én gang hver sjette måned. Man kan derfor ikke bytte navn hver gang man kjeder seg, men i teorien kan man altså bytte så mange ganger man bare vil.

Les også:

Legg igjen en kommentar