Hvordan steke wienerpølser

Wienerpølser er en rask og enkel middag, men noen ganger har man jo mer lyst på stekte pølser enn kokte pølser. Men er det i det hele tatt mulig å steke wienerpølser hvis man ikke har grillpølser i hus?

Det er fullt mulig å steke en wienerpølse, for pølsene er nesten helt like. Den store forskjellen ligger i at skinnet til wienerpølsene er tykkere, så dette bør du ha i bakhodet når du steker dem. Wienerpølser vil nemlig fort sprekke når du steker den som om de var grillpølser, men du kan unngå at de sprekker ved å skjære små snitt i skinnet før steking, eller steke dem på svak varme.

Les mer: Hvordan koke grillpølser.

Så lenge du unngår at skinnet svir seg (det skjer lettere med wienerpølser) og at de ikke sprekker, så kan stekte wienerpølser bli riktig så godt. Man bør også være litt ekstra raus med stekefettet (smør eller olje) når man steker wienerpølser, for disse har raskere for å svi seg.

Les også: Hvor mye veier egentlig en wienerpølse? Forklart.

Wienerpølsene skal i utgangspunktet bare stekes i noen få minutter, og poenget er å få dem varme i midten. Pølsene er behandlet fra før av, men skal likevel bli minst 50 – 60 grader innvendig før man serverer dem, så er man sikker på at alle bakteriene forsvinner fra pølsene.

Les også:

Legg igjen en kommentar