Hvordan se tidspunkt for soloppgang og solnedgang

På høsten og våren er det store og raske endringer i når solen står opp på morgenen og går ned på kvelden. Det kan være veldig kjekt å vite nøyaktig når det er soloppgang og solnedgang, så kan du bruke denne informasjonen når du skal kle deg for tur med hunden, eller planlegge slik at du rekker å komme deg litt utendørs mens det ennå er dagslys.

I denne artikkelen skal vi se på tre ulike måter å sjekke tidspunktet for når det er soloppgang eller solnedgang. Det er overraskende enkelt å finne det nøyaktige tidspunktet for når sola står opp eller forsvinner igjen!

Sjekk soloppgang og solnedgang på Google

Den raskeste måten å finne ut når det er soloppgang eller solnedgang på er ved å gå til Google sin søkemotor og skrive inn «soloppgang» eller «solnedgang». Da gir den deg svaret rett under søkeboksen, så du trenger ikke engang å klikke inn på en nettside. Den bruker posisjonen din for å se hvor du befinner deg, og gir deg tidspunktet du trenger.

Du kan også skrive ting som «soloppgang om tre dager» eller «solnedgang 15. februar» for å få tidspunktet for disse tingene. Man kan også bruke relativt avanserte spørringer som «soloppgang om fem dager i Trondheim» for å få svar på dette.

Skjermbilde fra Google som viser tidspunkt for soloppgang

Sjekk soloppgang og solnedgang på Yr.no

Yr.no er Norges mest brukte tjeneste for å sjekke temperatur, nedbør og annen type vær, og her får du selvsagt også informasjon om når det er soloppgang og solnedgang for hver dag. For å sjekke dette på yr.no må du velge deg en by eller tettsted på nettsiden slik at du får opp værinformasjonen om dette stedet.

Når det er gjort klikker du på datoen du vil se tid for soloppgang og solnedgang. Dette gir deg været time for time, men helt i bunn står det også tidspunktet du er ute etter. Se for øvrig på skjermbildet nedenfor i bunnen for å se hvordan det skal se ut.

Skjermbilde fra Yr.no som viser tid for soloppgang og solnedgang

Hvordan regne ut tidspunkt for soloppgang og solnedgang selv

Om du er glad i matte kan du selv finne frem en kalkulator for å regne deg frem til når det er soloppgang og solnedgang hver dag. Vi på ForklarMeg.com er ikke sånn supergod i å forklare matte, så vi sender deg heller videre til nettsidene til Universitetet i Oslo dersom du vil lære å regne når det er soloppgang og solnedgang på en gitt dato.

Les også:

Legg igjen en kommentar