Strømme DAB-radio på mobil: så mye data bruker du

Nå har de fleste radiokanaler kommet seg over fra FM-nettet til DAB og DAB+, og det betyr at man hvor som helst kan strømme DAB-radio fra mobilen ved å bruke datatrafikk. Men så kommer jo selvsagt det store spørsmålet om hvor mye data man egentlig bruker på å strømme DAB-radio på mobilen.

Gjennomsnittlig bruker radioapper som strømmer fra DAB omtrent 60 MB per time. Det vil si ganske nøyaktig 1 MB per minutt. Den kan derimot variere mellom 50 MB og 90 MB per time, avhengig av kvalitet.

Dersom du hører på radio hver dag i én time blir det totalt 1,8 GB i måneden, så det går jo litt datatrafikk på det. Så dersom du hører mye på radio når du er hjemme anbefaler vi å enten kjøpe en god DAB-radio, eller bare koble deg til det trådløst nettverket.

Om du bruker mye datatrafikk på å strømme radio anbefaler vi å bruke litt tid på å sørge for at du har det billigste mobilabonnement du kan ha. Dersom du er i tvil klikker du på denne linken, fyller ut omtrent hvor mye datatrafikk du har i måneden, så får du oversikt over hvilket abonnent som er aller billigst for ditt bruk. Da blir du tatt til en ekstern nettside som har utviklet en app for å sammenligne priser på mobilabonnementer, så er det veldig enkelt for deg å være helt sikker på at du får den billigste avtalen.

Les mer: Er mobilt bredbånd et godt alternativ til vanlig internett?

Så mye datatrafikk bruker man totalt

Strømme radio i én time: ca. 60 MB.

Strømme radio 1 time hver dag: 1,8 GB per måned.

Strømme radio 2 timer hver dag: 3,6 GB per måned.

Strømme radio 8 timer hver arbeidsdag (20 dager i måneden): 9,6 GB per måned.

Denne artikkelen innholder annonser for Kjell & Company og Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar