Er mobilt bredbånd et godt alternativ til vanlig internett? Forklart

Mobilt bredbånd blir bare mer og mer vanlig, og det er ikke så rart. Nå som 5G-nettet straks rulles ut betyr det at mobilt bredbånd kan oppleve en hastighet som er nesten like god som når du er koblet på fibernettverket hjemme, så dette har blitt et ordentlig alternativ til vanlig internett.

Et mobilt bredbånd fungerer egentlig veldig likt som et mobiltelefonabonnent med datatrafikk. Du betaler en fast månedlig avgift for å få en pakke med en viss mengde data inkludert, så kan du ta med deg den lille ruteren for å koble deg opp mot internett hvor enn du måtte være.

Man kan med andre ord ha et mobilt bredbånd for å få internett både på campingplassen, på hytta, når man er på telttur, mens du kjører bil eller hvor enn du måtte være. Perfekt for å la ungene strømme Netflix i baksetet mens man er på langtur.

Med mobilt bredbånd kan du surfe og jobbe hvor enn du måtte befinne deg!

Slik finner du det beste tilbudet på mobilt bredbånd

Det er en del leverandører av mobilt bredbånd i Norge nå om dagen, og det er først og fremst pris og mengde data som er viktig å se på når du skal velge. De aller fleste leverandørene har god kundeservice, og super dekning, så det er ikke noe man trenger å tenke over.

Men man vil jo selvsagt ha flest mulig gigabyte med data i måneden for minst mulig penger, og det er heldigvis enkelt å sammenligne leverandørene på pris og mengde. Den enkleste måten å være sikker på at du får det beste tilbudet på er ved å gå til en nettside som Tjenestetorget. Der skriver du bare inn informasjon om hvilken type bredbånd du vil ha (fastmontert eller mobilt), kontaktinformasjon og adresse. Deretter får du opp tilbud fra alle leverandører som kan gi deg mobilt bredbånd, og en stor oversikt over hvor mye data du får for hvor mye penger.

Så da er det bare å velge den leverandøren som gir deg mest data for pengene, så kan du strømme eller surfe neste gang du ligger på stranda, slapper av på hytta, eller rømmer fra regnet i campingvogna!

Les utdypende artikkel: Slik sikrer du deg det billigste bredbåndet.

Bør man ha bredbånd eller mobilt bredbånd på hytta?

Fordelen med å ha mobilt bredbånd fremfor å legge vanlig internett på hytta er jo at man kan ta med mobilt bredbånd over alt, så man er ikke knyttet til kun å ha internett når man fysisk er på hytta, men også når man er på vei dit.

Samtidig er det ofte ikke bindingstid på mobilt bredbånd, så da kan man velge å avslutte abonnementet i de månedene man ikke bruker hytta så mye.

Helt greit å ligge her og strømme!

Det skal derimot sies at for noen er det fornuftig med fiber på hytta. Mobile bredbånd kommer jo med X antall gigabyte med datatrafikk, så om dere bruker veldig mye data kan det være fornuftig å velge vanlig bredbånd på hytta. Så om dere liker å strømme Netflix hele dagen lang kan mobile bredbånd fort ha litt lite data, og da er det kanskje like godt med et vanlig bredbånd på hytta.

Les også: Hvordan sjekke hvor raskt internett du har.

Hvorfor ikke bare bruke datatrafikk istedenfor mobilt bredbånd?

Det er et par ting som skiller mobile bredbånd fra vanlig datatrafikk. For det første kobler du det mobile bredbåndet opp mot en liten ruter. Det betyr at du får mye bedre dekning enn du gjør med mobilen, og kan dessuten bruke ruteren som en vanlig ruter som deler trådløst nett med alle dingser i nærheten. Da kan alle på hytta få trådløst internett akkurat som om dere hadde hatt vanlig internett i veggen.

Og før du blir stressa, den lille ruteren har batterier som kan lades opp, så den kan fint brukes i bilen og sånne steder, og må ikke være koblet til en stikkontakt.

Ruteren er med på å gi mye bedre hastighet og stabilt internett enn når man bare bruker vanlig datatrafikk. Samtidig er det ingen begrensninger i fart på mobile bredbånd (noe det faktisk ofte er på datatrafikk).

Den største fordelen med mobilt bredbånd fremfor å bare bruke datatrafikk er derimot at mobile bredbånd har en helt annen mengde data for lik pris. Disse er altså dimensjonert for å være et alternativ til vanlig bredbånd, og lagt opp til at man skal bruke både PC-er, nettbrett og mobiler på dem, og at alle i familien skal kunne surfe samtidig. Det betyr helt andre mengder datatrafikk i abonnentene enn det man ser på vanlige mobilabonnement.

Denne artikkelen inneholder annonser for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar