Hvordan få billigst bredbånd

I dagens samfunn er det jo ikke til å komme unna at man trenger internett, og for de fleste er det fornuftig å ha bredbånd i boligen sin. Her betaler man en fast månedlig sum for en viss hastighet, men får evig mengde data på denne tilkoblingen.

Å ha bredbånd i boligen sin koster jo en del tusenlapper i året, så det er jo naturlig å stille seg spørsmål om hvordan man går frem for å få billigst bredbånd i boligen sin.

Det er en hel haug med ulike leverandører av bredbånd her i Norge. Noen opererer på en lokal skala mens andre tilbyr bredbånd til hele landet. Det kan faktisk være litt vanskelig å få full kontroll over hvilke leverandører som leverer bredbånd til det området du bor i, og ennå vanskeligere å finne ut av hvilke som gir deg mest valuta for pengene.

Heldigvis finnes det tjenester som har gjort jobben for deg. Et eksempel på en slik tjeneste er Tjenestetorget. De har nemlig laget et system hvor du enkelt kan skrive inn navn og adresse, så sjekker den opp alle aktuelle tilbud for det område du har bolig i. I tillegg gjør den ennå mer jobb for deg! Når du har fylt ut navn og adresse lister den nemlig opp alle tilbudene på samme sted, så det er superenkelt å se hvilket tilbud som er best.

Når du får disse uforpliktende tilbudene kan du enkelt se både pris og hastighet, og da blir det veldig enkelt å se hvilken leverandør som gir deg mest hastighet for pengene. Deretter er det bare å følge instruksjoner videre, så har du bestilt deg nytt bredbånd på kort tid.

Les også: Er mobilt bredbånd et godt alternativ til vanlig bredbånd? Forklart.

Etter at du har lagt inn bestillingen ferdig vil det jo fortsatt ta noen dager før alt utstyret med ruter og sånt kommer frem i posten, men som regel har man bredbåndet klart til bruk innen ganske kort tid. Husk at i motsetning til når du bytter strøm vil ikke den nye bredbåndleverandøren si opp den gamle avtalen, så det må du gjøre selv. Noen leverandører kan ha oppsigelsestid, så det kan være fornuftig å planlegge litt i forveien.

Så kort oppsummert finner du billigst bredbånd ved å følge disse 5 stegene:

  1. Klikk deg inn på denne lenken til Tjenestetorget sine bredbåndsider.
  2. Fyll inn konaktinformasjon.
  3. Motta tilbud fra de ulike leverandørene.
  4. Velg det tilbudet som er billigst og best for deg.
  5. Vent til utstyret kommer frem i posten, så er du klar til å surfe så billig som mulig!

Hvor stor hastighet trenger man egentlig på internett?

Når man får de ulike tilbudene på Tjenestetorget ser man fort at det er stor prisvariasjon mellom leverandørene, men også at det er stor prisvariasjon etter hvor mye hastighet du vil ha på bredbåndet ditt. Men hvor stor hastighet er det man egentlig trenger?

Les også: Hvordan sjekke hvor god hastighet man har på bredbåndet sitt.

I utgangspunktet kan man surfe og klare seg helt fint ed rundt 5 mbit/s. Dette er nok til å spille på nettet, strømme HD-film og bruke det som er av apper og tjenester. Det eneste unntaket for dette er hvis du vil strømme i Full-HD, 4K eller 8K. For dette anbefales det henholdsvis 8, 25 og 50 mbit/s. Her kommer du raskt til å merke at du må ut med ganske mange hundrelapper ekstra i måneden, så det får være opp til hver enkelt om de trenger mer enn dette.

Denne artikkelen inneholder annonser for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar