Hvordan bytte leverandør av nettleie

Når man får faktura fra strømleverandøren sin merker man raskt at en stor del av det beløpet man betaler er såkalt nettleie. Denne nettleien består av to deler, en fast avgift, samt en varierende del som avhenger av hvor mye strøm du bruker.

Strømleverandøren kan man enkelt bytte akkurat når man måtte ønske (ved å f.eks bruke en tjeneste som denne for å få billigste avtale automatisk), og de er ansvarlige for strømmen på innsiden av boligen din. Det nettleieselskapet er ansvarlig for er det som skjer utenfor boligen, altså i kraftledningene som tar strømmen frem til boligen din.

Mange synes nok nettleia kan være ganske dyr, og da er det jo et naturlig spørsmål å stille seg om man bør vurdere å bytte leverandør av nettleie.

I praksis er det ikke mulig å bytte leverandør av nettleie. Det er nemlig ikke en konkurranseutsatt bransje, så i prinsippet er det kun én leverandør i et geografisk område. Disse har fysisk ansvar for kabler og strømledninger rundt om i området, så det sier seg på en måte selv at man ikke kan velge en helt annen leverandør av disse.

Les også: Slik får du den billigste strømavtalen.

Du kan derfor ikke bytte leverandør av nettleie med mindre du flytter til et annet område hvor det er en annen leverandør.

Høyspentmaster gir strøm og elektrisitet

Denne artikkelen inneholder annonselenker for TjenesteTorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar