Hvordan høre på radio på internett gratis

Når som FM-nettet er slått av og all radio har gått over til DAB er det mye enklere enn tidligere å skulle høre på radio på internett. Med digitale signaler er det nemlig veldig enkelt å sende radioen sin på internett, og for deg som bare vil høre radio er det en haug med ulike tjenester som gjør jobben for deg.

For å høre på radio over internett velger du bare en av tjenestene fra listen nedenfor og velger radiostasjon der. Noen av tjenestene lar deg laste ned et program for å høre radio, mens andre lar deg lytte i nettleseren. Det finnes også egne radioapper til iOS og Android. Det er bare å velge den tjenesten og den radiokanalen du liker best, og høre så mye som du måtte ønske. Internett lar deg nemlig høre på DAB-signaler uten noe stress.

Det er altså ekstremt enkelt å høre radio over internett. Nedenfor har vi samlet en oversikt over en hel haug ulike tjenester du kan bruke for å høre på radio over internett, og det er både norske og internasjonale radiostasjoner på listen.

Tjenester som lar deg høre radio på internett på PC

Nedenfor har vi samlet en rekke ulike tjenester som lar deg høre på radio via en helt vanlig PC. Her er det noen alternativer som lar deg høre på radio rett i nettleseren, mens andre krever at du laster ned et radioprogram for å lytte.

Om du heller vil høre på radio over internett med mobil eller nettbrett har vi også skrevet om dette, men da må du gå litt lenger ned for å se oversikten over apper for å høre på radio over internett.

NRK Radio: Hos NRK Radio finner du som forventet alle radiokanalene til NRK. Det er faktisk ganske mange av dem nå, så hvis du bare vil høre på P3 er dette et godt valg. Alle sendingene lagres også der, så hvis du gikk glipp av et radioprogram en dag kan du bla frem til det i arkivet igjen.

Radioplayer.no: Om du vil høre andre norske radiokanaler som ikke er en del av NRK er Radioplayer.no kanskje det beste valget. Her kan du høre radio rett i nettleseren din, og du finner alle de norske radiokanalene på nettsiden. Du trenger ikke engang å laste ned noe, men det finnes også en egen app for iOS og Android for deg som bruker mobilen. Til sammen er det omtrent 100 radiostasjoner her, alle sammen norske!

TuneIn: TuneIn er en internasjonal aktør som har over 100 000 radiostasjoner! Dette inkluderer også alle de norske, så den fungerer også veldig godt for oss nordmenn. Her kan du lagre favorittstasjoner, høre så mye du vil helt gratis i nettleseren din, og til og med laste ned app til iOS eller Android om du ønsker det. Dersom du liker å høre både norske radiokanaler samt kanaler fra andre land er dette et godt valg, for her har man absolutt alle stasjonene!

Screamer Radio: Hvis du foretrekker å laste ned et program til PC-en for å høre på radio på internett er Screamer Radio et godt valg. Her er det omtrent 4 000 radiostasjoner til sammen, inkludert en hel haug norske stasjoner. Denne har verken apper til mobil eller lar deg spille radio fra nettleseren, men er istedenfor et godt radioprogram som kan lastes ned til Windows-maskiner for å brukes der.

RadioMaximus: RadioMaximus er et alternativ til Screamer Radio som fungerer på omtrent samme måte ved at du laster ned et Windows-program som kan kjøres på datamaskinen din. Om du ikke liker Screamer Radio kan dette vært et fint alternativ. RadioMaximus er det eneste alternativet på listen som koster penger for fullversjonen, men det er også en gratisversjon av programmet tilgjengelig som ikke koster noen verdens ting.

Apper som lar deg høre radio på internett på mobilen

Nå som vi har sett over alle de gode nettsidene og programmene for å strømme radio over internett med en PC er det på tide å se litt nærmere på gode mobilapper for å høre på radio. Det er utrolig mange alternativer å velge mellom i Play Store eller App Store, men noen av følgende regnes som de aller beste:

Radio Norge: norske Radio (iOS): Med Radio Norge-appen kan du høre på de aller fleste norske radiostasjonene. Appen fungerer veldig godt, har god lydkvalitet, og er egentlig alt du trenger i en radioapp for norske radiokanaler. Denne er kun til iOS.

Norsk radio + (Android): Norsk radio + er omtrent mye av det samme som Radio Norge er, bare for Android istedenfor iOS. Her kan du med andre ord høre på mer eller mindre alle de norske radiokanalene når enn du måtte ønske det uten noen problemer.

Radioplayer.no: Denne appen har kanskje det aller beste utvalget av norske radiokanaler. Vi har allerede skrevet en del om den i avsnittet ovenfor, og alt det samme som gjelder for nettsiden gjelder også for appene til iOS og Android. Her er det omtrent 100 ulike norske radiokanaler du kan høre på! Denne appen fungerer dessuten på mange andre enheter enn bare mobil, og er tilgjengelig på Sonos, Google Assistant, og Polestar (system for apper i visse biltyper).

TuneIn (iOS her, og Android her): TuneIn har kanskje verdens beste utvalg av radiostasjoner, og har i tillegg utallige ulike podcaster i appen. Denne er perfekt for alle som liker å høre på radiostasjoner fra både norske så vel som fra andre land, og ikke vil ha flere apper for å bytte mellom radiostasjoner fra ulike land. Her er det over 100 000 stasjoner å velge mellom, så det er lurt å lage seg en bruker for å kunne lagre favorittstasjonene sine i appen.

NRK Radio (iOS her og Android her): NRK har selvsagt egne apper for NRK Radio til både iOS og Android, og her kan du altså strømme alle NRK sine radiokanaler. Her får du også tilgang til det enorme biblioteket med innhold fra de ulike sendingene, så det er ingenting i veien for å høre på P3 Morgen fra to uker tilbake i tid hvis det er noe du har lyst til.

Trenger man DAB-radio for å høre på radio på internett?

Man trenger ikke å ha en DAB-radio for å høre på radio over internett, og både PC-er og mobiler kan motta radiosignaler og spille av radio for deg. På listen ovenfor kan du høre på radio over internett.

Trenger man en aktiv internettilkobling for å høre radio?

For å høre radio på PC, mobil eller nettbrett trenger man å være koblet til internett, da disse ikke har en egen DAB-mottaker inne i seg. Uten enten internettilgang eller datatrafikk er det ikke mulig å strømme radio på disse dingsene.

Kan man høre radio med datatrafikk?

Det er godt mulig å strømme radio på mobilen ved å bruke datatrafikk istedenfor en vanlig internettilkobling. Du bør beregne omtrent 60 MB med datatrafikk per time med radio du hører, så det går jo fort en del datatrafikk om du hører på radio med mobiltrafikk hver dag.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar