Hvordan kjøpe reseptbelagte varer på nettapotek

Det har blitt flere ulike nettapotek som har fått lov til å selge reseptbelagte varer i nettbutikken deres, og for å få kjøpt disse trenger du selvsagt en resept fra en lege eller annet helsepersonell som er kvalifisert til å skrive resepter.

Men hvordan er egentlig fremgangsmåten for å kjøpe disse reseptbelagte produktene i nettbutikken? I denne artikkelen skal vi se nærmere på alt du trenger å vite første gang du skal kjøpe eller hente reseptbelagte varer fra et nattapotek istedenfor et vanlig apotek.

Brett med tabletter

Det er faktisk overraskende enkelt å kjøpe eller hente reseptbelagte varer på et nettapotek. I denne artikkelen bruker vi Farmasiet.no som eksempel på nettapotek, men fremgangsmåten er ganske lik for alle typer nettapotek.

Du må selvsagt ha en gyldig resept for å få kjøpt reseptbelagte varer på nettapotek, så sånn sett er reglene helt like mellom vanlige, fysiske apotek og nettapotek. Men det er jo mange so synes det er veldig kjekt og enkelt å sitte hjemme og bestille reseptene sine, så kommer de i posten akkurat når du trenger de.

Det første du må gjøre er å få til Farmasiet sine nettsider for reseptvarer. Der finner du en stor knapp med «Logg inn» helt øverst, og her må du altså logge inn. For å komme inn bruker du BankID, så da må du frem med samme appen som du bruker for å logge inn i nettbanken med.

Når du er logget inn kan du se alle de digitale reseptene dine. Da er det bare å velge hvilke resepter du vil bruke, så legges de relevante varene i handlevognen din. Du kan velge å kjøpe andre varer fra Farmasiet samtidig som du først skal kjøpe reseptbelagte varer, og kan dermed spare på porto. Alle reseptvarer gir nemlig gratis frakt hos Farmasiet.

Les også: Slik tar du vaksine på apoteket.

Med alle varene og de reseptbelagte produktene i handlevognen går du til kassen for å sjekke ut. Der kan du betale med vanlig bankkort eller Vipps. Noen skal til og med ikke betale, og Farmasiet henter automatisk informasjon om eventuelt frikort.

Denne artikkelen inneholder affiliateannonser for Farmasiet.

Les også:

Legg igjen en kommentar