Fungerer egentlig Eurax? Forklart

Få ting i livet er like irriterende som en kløe! Det er jo ikke noe farlig å klø, men noen myggstikk kan klø så mye at man bare sitter der uten at man klarer å tenke på noe annet enn at man klør så sinnsykt mye!

Det er jo ikke rart at de fleste av oss har klødempende legemidler som Eurax liggende hjemme. Da er det bare å smøre på et lite lag akkurat på myggstikket eller der du har kløe, så lindrer det kløen betraktelig! Men fungerer Eurax egentlig mot kløe, eller er det bare innbilt placebo?

Eurax inneholder virkestoffet krotamiton, og fungerer klødempende. Det spilles ingen rolle hva kløen skyldes, for Euraxen vil dempe følelsen av kløe fra området uansett. Virkemiddelet fungerer veldig godt, og har blitt testet i mange studier hvor det har vist god effekt. Som regel fungerer Eurax i mellom 4 og 6 timer før man må ta på et nytt lag.

Så Eurax er med andre ord absolutt ikke placebo eller innbilt, men har et virkestoff som faktisk demper kløen uansett hva som er grunnen til at du klør.

Eurax

Hvordan kjøpe Eurax billigere

Eurax er et typisk legemiddel som vanlige apotek selger med god fortjeneste. Dette er jo typisk en vare man bare plukker med seg ekstra når man handler fordi det er kjekt å ha, eller kanskje til og med når man har desperat kløe over hele kroppen, og da er mange som ikke sjekker prisen eller gidder å stresse med å få den billigere.

Det er heldigvis mulig å skaffe Eurax billigere, for eksempel ved å bestille det fra et nettapotek. Hos disse er det jevnt over mer konkurranse, så prisene på nettsider som ApotekHjem eller Farmasiet er som oftest mye lavere enn i fysiske apotek. Her du du sjekke prisen for Eurax hos Farmasiet. Eller så kan du klikke her for å se prisen hos Apotekhjem.

Her koster det rundt 110 til 120 kroner for en stor pakke (60 gram), sammenlignet med 180 kroner hos Vitus Apotek for samme pakken. Denne prisen kan selvsagt endre seg innen du leser denne artikkelen. Prisen er hentet april 2021.

Hva kan man bruke Eurax mot?

Man kan bruke Eurax mot omtrent alt som klør! Virkemiddelet i Eurax heter krotamiton, og fungerer som klødempende uansett om kløen skyldes gift fra insektbitt, midd, utslett, hodelus eller andre årsaker.

Siden virkemiddelet kun demper kløen vil det altså ikke nødvendigvis gjøre problemet mindre, bare at du ikke merker det like mye. Du vil derfor ikke bli kvitt myggstikkene raskere med Eurax enn uten, men du vil nok ikke erges like mye over det.

I mange land bruker man også Eurax mot skabb, selv om dette ikke er anbefalt av norske helsemyndigheter av en eller annen grunn.

Denne artikkelen inneholder annonser for Farmasiet og Apotekhjem.

Les også:

Legg igjen en kommentar