Hvordan lage modelleire

Å leke med modelleire er en supermorsom aktivitet for barna som er like populære i dag som den var for 30 år siden. Veldig mange av oss kjøper ferdig modelleire, men visste du at det er veldig enkelt å lage modelleire selv?

For å lage modelleire må du røre sammen følgende ingredienser i en stor kjele:

  • 2 kopper hvetemel.
  • 2 kopper varmt vann.
  • 1 kopp salt.
  • 1 spiseskje kremortartari.
  • 2 spiseskjeer med vegetabilsk olje.
  • Duftoljer om du vil ha god lukt på modelleiren.

Rør alt godt sammen, og sett platen på lav varme. Rør mens den varmer seg opp, frem til den får konsistens som potetstappe. Når deigen løsner fra kanten av kjelen tar du den vekk og setter den til avkjøling.

Når modelleiren har blitt tørr kan den brukes. Den skal være tørr og lett å jobbe med, så hvis den føles for bløt eller klissete må den varmes litt mer. Om den er for tørr kan du blande inn litt varmt vann igjen.

Modelleire

På dette punktet kan du dele opp modelleiren og blande inn konditorfarge for å få ulike farger på leiren. Et par dråper holder i massevis, men du må nesten bare prøve deg litt frem avhengig av hvor dyp farge du ønsker på modelleiren.

Om du lurer på hva kremortartari er, så er det en stabilisator som brukes for å gi stabilitet til marengs eller suffléer. Dette kan kjøpes hos apotek, og kan for eksempel bestilles fra Farmasiet ved å klikke her. De fleste lokale apotek har det også inne i varesortimentet sitt. Noen butikker som selger utstyr til kakebaking har det også inne.

Alle de andre ingredienserne er de fleste kjent med, og har gjerne liggende i kjøkkenskapet et sted. All type vegetabilsk olje fungerer, men det er lurt å bruke enten solsikkeolje eller rapsolje for å unngå at det lukter fra modelleiren.

Så alt i alt er det ganske enkelt å lage modelleire selv, og det aller meste har man allerede liggende i hus. Så da er det ikke noe vits med å stresse ned til butikken for å kjøpe modelleire neste gang man oppdager at den har tørket ut, for barna vil gjerne også synes at det er veldig spennende å være med å lage den selv.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker for Apotekhjem.

Les også:

Legg igjen en kommentar