Hvordan lage en krabbestang

Når sommervarmen står på som fullt er det få ting som er så koselig som å ta med barna til havet for å fiske krabber fra bryggekanten. Å sitte med føttene ned i vannet mens man venter på at en krabbe skal ta agnet før man drar den opp er helt magisk for barna, så dette er en aktivitet vi anbefaler alle å prøve.

For å kunne fiske krabber trenger du jo en krabbestang. Dette er en veldig enkel innretning som du fint kan lage selv, og du trenger følgende ting for å lage den:

  • En klesklype.
  • Litt hyssing eller fiskesnøre (helst hyssing).
  • En liten pinne eller noe som kan brukes som stang.

De fleste av oss har trolig disse tingene liggende hjemme allerede, eller får enkelt tak i det, så her er det bare å komme i gang.

For å lage den bruker binder hyssingen eller fiskesnøret sammen med klypa i den ene enden. Sørg for at den sitter godt og tåler å bli dratt litt i. Nå måler du opp hvor lang du vil ha den og klipper av. Fest den andre enden til pinnen eller det dere velger å bruke som selve stang.

Les også: Må man ha fiskekort ved sjøen? Forklart.

Og nå er den klar til bruk! For å fiske krabber legger dere litt kjøtt i klypa, og kaster denne ned i vannet. Bruk noe så enkelt som en bit skinke, en pølsebit eller et knust blåskjell. Nå er det bare å vente på at krabba skal bite, og dere kan dra den opp og over i bøtta med vann.

Her kommer barna garantert til å kose seg med å studere krabbene de fanger, og selve fangsten i seg selv er krevende, men givende når man endelig får det til.

Les også:

Legg igjen en kommentar