Hvordan åpne blåskjell

Det er få ting som er like godt som dampede blåskjell, og denne delikatessen kan du enkelt plukke og lage helt selv.

Når du plukker blåskjell vil jo disse være helt lukket, så hvordan åpner man dem?

Blåskjell som skal brukes til matlaging skal ikke være åpne, eller åpnes. Et blåskjell som er åpent selv om det får litt kaldt vann på seg er dødt, og dette må du ikke finne på å spise. Isteden skal blåskjell tilberedes mens de ennå er lukkende.

Når du damper eller koker blåskjell vil de åpne seg underveis i prosessen når selge dyret dør, så du kommer ikke til å fysisk trenge å åpne skjellet.

Så deg som skal bruke blåskjell som mat trenger ikke å åpne de i det hele tatt, og skal tvert imot unngå å bruke åpne blåskjell. Om du først åpner blåskjellene før du koker eller damper dem vil kjøttet bli smakløst og seigt.

Alle friske og levende blåskjell være vil lukket, selv om de kan åpne seg når de er over vann. Hell en liten mengde kaldt vann på dem, så vil de friske og levende skjellene lukke seg igjen.

Blåskjell

Slik åpner du blåskjell til andre formål

Om du skal bruke blåskjell til noe så enkelt som å fiske krabber eller lignende kan du jo bare åpne dem ved å bruke en stor stein eller lignende for å knuse skjellet.

Det er også noen ganger mulig å dirke opp blåskjellet med en kniv, men det kan være litt vanskelig, og ikke minst farlig om du mister kontrollen på kniven.

Det er også mulig å koke blåskjellene for å få dem til å åpne seg, og det er bare å slenge de i kokende vann i noen minutter, så har du blåskjell som er åpne og klare.

Les også:

Legg igjen en kommentar