Hvordan koke makaroni

Makaroni er en skikkelig klassiker, og er blant den enkleste maten man kan lage. Kok den opp og server med litt ketsjup, tomatsaus eller kanskje bare ost eller ostesmør.

Å koke makaroni er kjempeenkelt. Fyll en kjele med kaldt vann og sett den på en plate med omtrent 3/4-funksjon. Når vannet koker legger du makaronien opp i den sammen med 1-2 teskjeer med salt. La det koke i 4-5 minutter mens du rører innimellom, så kan du helle av vannet og servere makaronien!

Det er også mulig å smake seg frem underveis. Noen liker makaronien litt hard, mens andre vil ha den nesten grøtaktig, så smak deg frem til når du synes den er klar. Det er ikke farlig å spise verken underkokt eller overkokt makaroni.

Les også: Så enkelt koker du pølser!

Hvorfor skal man bruke kaldt vann når man skal koke makaroni?

Om du lurer på hvorfor man skal bruke kaldt vann istedenfor varmt vann, så er det fordi varmt vann har en tendens til å inneholde mer metall (fordi det løser opp mer metall fra rørene på vei inn til springen) samtidig som det må en tur innom varmtvannsbeholderen hvor det kan være mye bakterier. Av den grunn bør man stort sett alltid brukt kaldt vann som varmes opp når man skal lage mat, uansett om det er for å koke nudler, makaroni eller helt andre retter.

Les også:

Legg igjen en kommentar