Hvordan koke krabber

Kokte krabber er alltid godt, og det er alltid koselig å fiske krabber til middagen når man er på hytta om sommeren. Det er ikke vanskelig å fange krabber, men hvordan skal man egentlig koke krabber for å få dem perfekte?

For å koke krabber må du koke opp en gryte med vann og 35 – 50 g salt per liter vann. Slipp en krabbe opp i det kokende vannet, og vent til det koker igjen før du slipper i en krabbe i. La krabbene koke i 15 – 20 minutter før du tar dem opp.

Når krabbene er ferdig kokt bør de legges på ryggen, og få hvile i omtrent 15 minutter før man serverer dem. Hvis du har tenkt å vente med å spise krabbene bør du legge dem kjølig på is så fort de har nådd normaltemperatur.

Krabbe

Det er viktig at krabbene ikke kastes opp i kjelen med vann samtidig. Dette er fordi dette vil kjøle ned vannet slik at krabbene ikke kokes, men heller varmes opp av det varme vannet. Så ta én og én, og vent til vannet koker igjen før du legger i en ny krabbe.

Husk at krabber skal avlives eller bedøves før koking

Det er ikke lenger lov å koke levende krabber, og det er heller ikke lov til å trekke klørne av krabbene. Om du ønsker å koke levende krabber må de bedøves med et hardt slag med en liten klubbe. Dette vil lamme det sensoriske nervesystemet deres slik at de bedøves før kokingen.

Les også:

Legg igjen en kommentar