Hva spiser piggsvin? Forklart!

Piggsvin er kule dyr som kan dukke opp i hagen fra tid til annen. Om du får besøk av disse små rakkerne kan du være glad, for de hjelper nemlig til med å holde hagen din i orden. Men hva spiser egentlig piggsvin?

I utgangspunktet spiser piggsvin for det meste små insekter som meitemark, snegler, larver, biller og tusenbein. De spiser også fugleegg og fugleunger om de får tak i dem. I hagen din er de veldig glad i å spise de irriterende brunskogsneglene som ofte dukker opp, så med et piggsvin eller to i hagen kommer du til å merke en stor forskjell i mengden av disse sneglene.

Les også: Kan man ha piggsvin som kjæledyr?

Hvis du får besøk av et piggsvin må du gjerne sette ut mat til den. Siden de færreste av oss har mange insekter liggende i kjøleskapet finnes det egen piggsvinmat du kan kjøpe. Dette fôret er en slags blanding av kjøtt fra fugler og grønnsaker som er gode og sunne for piggsvinet, så det blir både god og mett av det, samtidig som den får i seg de næringsstoffene den trenger.

Når du setter ut mat til piggsvinet får du en gyllen sjanse til å se det komme for å spise, og mulighet til å få tatt et par bilder av det. Sett gjerne ut en liten skål med vann ved siden av, så får det i seg litt drikke i samme slengen.

Denne artikkelen inneholder annonser for Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar