Hva spiser ekorn? Forklart

Ekorn er en søt, liten gnager som mange ønsker å få besøk av på fuglebrettet. Den har en tendens til å jage vekk fuglene, men spesielt barna synes det er minst like gøy å få besøk av ekorn som å få besøk av fugler.

Av den grunn har vi satt sammen en liste over ting ekorn spiser, så kan du sette opp den perfekte fôringsstasjonen for ekorn i hagen, som nesten vil garantere at dere får besøk av den pelsdekte lille rakkeren.

Et ekorn
Et ekorn. Foto publisert med tillatelse.

Hva spiser ekorn på fuglebrettet?

Når et ekorn besøker fuglebrettet er den langt ifra kresen på hva den spiser. Her tar den det meste som er tilgjengelig, men ser ut til å være spesielt glad i peanøtter, solsikkefrø og meisboller med innhold av fett. Generelt sett er alt av nøtter veldig populært, og nøtter med høyt innhold av fett ser ut til å være mer populært enn magrere nøtter.

Med en gang det er tomt for nøtter vil den gjerne begynne å forsyne seg av müsli, frukt og brød.

Les også: Er det lov å ha ekorn som kjæledyr?

Hva spiser ekorn i naturen?

I naturen spiser ekorn litt annen mat enn den får tak i på fuglebrettet. På sommeren er den rå til å spise nøtter og bær, men vil også spise litt bark, blomster, blader og andre ting den kommer om.

Om vinteren vil ekornet fokusere mer på bartreskudd og frø fra kongler av gran og furu. Som du kanskje skjønner er ikke disse frøene så veldig spennende eller næringsrike, så da er det ikke usannsynlig at den kommer på besøk til fuglebrettet også.

Selv om ekornet egentlig er en planteeter kan den også finne på å spise insekter, larver, fugleegg og til og med fugleunger om den får sjansen. Voksne fugler har den ikke mulighet til å ta, så ungene blir trygge når de lærer å fly.

Les også:

En kommentar om “Hva spiser ekorn? Forklart”

Legg igjen en kommentar