Hvor mye veier et ekorn? Forklart

Ekorn er små, smidige pattedyr som finnes i ulike habitater over hele verden, men hvor mye veier egentlig et ekorn?

Vekten av et ekorn varierer avhengig av arten, med en gjennomsnittlig vekt på 250-350 gram for røde ekorn og 400-700 gram for grå ekorn. Større arter som det amerikanske røde ekornet kan veie opptil 800 gram.

Matstasjon for ekorn

Vekt og størrelse etter art

Røde ekorn (Sciurus vulgaris) er den vanligste ekornarten i Europa, Asia, og den eneste arten vi har her i Norge. De er kjent for sin karakteristiske røde pels og buskete hale.

Røde ekorn veier vanligvis mellom 250 og 350 gram, og har en kroppslengde på 20-30 cm, med en hale på 15-25 cm.

Grå ekorn (Sciurus carolinensis) er en art som opprinnelig kommer fra Nord-Amerika, men har blitt introdusert til andre deler av verden, inkludert Storbritannia og Italia.

Grå ekorn er litt større enn røde ekorn, med en gjennomsnittlig vekt på 400-700 gram og en kroppslengde på 25-30 cm, med en hale på 20-25 cm.

Faktorer som påvirker vekten av et ekorn

Alder og kjønn: Alder og kjønn spiller en rolle i vekten av et ekorn. Unge ekorn veier naturligvis mindre enn voksne, og deres vekt vil øke etter hvert som de vokser og utvikler seg. Kjønnsforskjeller i vekt er også observert i noen ekornarter, med hanner som ofte er litt tyngre enn hunner.

Ernæring og sesong: Ekorn er altetende, og deres kosthold består hovedsakelig av nøtter, frø, frukt, knopper, sopp og noen ganger insekter. Vekten av et ekorn kan variere avhengig av mattilgang og sesong. Om høsten spiser ekorn ofte mer for å lagre fett før vinteren, noe som kan resultere i en økning i vekt.

Les også:

Legg igjen en kommentar