Hvordan finne eier av telefonnummer

Har du blitt oppringt av en nummer du ikke kjenner igjen eller har lagret? Før du ringer tilbake kan det være kjekt å sjekke ut hvem som eier telefonnummeret, så kan du vite hvem du skal forberede deg på å snakke med.

Det er også en del som opplever å bli svindlet på steder som Finn.no eller lignende, og alt de sitter igjen med er et telefonnummer. Det er jo kjedelig, men med litt flaks kan du være heldig nok til å finne ut av hvem som eier nummere.t

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man kan finne eier av et telefonnummer, og ta for oss noen triks du kan bruke hvis personen ikke dukker opp i telefonopplysninger.

For å finne hvem som eier et telefonnummer gjør du følgende:

 1. Sjekk ut telefonnummeret på opplysningstjenester som 1881.no, gulesider.no, eller 180.no. Man må jo starte med telefonkatalogene før man gjør noe annet, for de aller fleste har jo registrert seg der. Sjekk helst på alle tre telefonkataloger som vi nevnte ovenfor, for det hender at et telefonnummer ikke dukker opp på én eller to av dem, men er tilgjengelig på den siste.
 2. Søk på telefonnummeret på Google. Det er en del Google-søk som gir deg svaret på hvem som eier et telefonnummer, selv om det ikke er på nummeropplysningene. Dette kan være fordi nummeret for eksempel er nevnt på nettsidene til firmaet som eier det, eller er publisert et annet sted.
 3. Skriv inn telefonnummeret på Vipps. Et godt triks for å se hvem som eier et telefonnummer er ved å skrive det inn på Vipps. Gå til at du skal sende penger til noen og skriv inn nummeret. Da kommer det ofte opp navnet til personen som eier nummeret! Siden det er på Vipps er det stor sannsynlighet for at det er det riktige navnet, siden man må bekrefte nummeret med BankID. Men det er jo ikke alle som bruker Vipps, så det fungerer ikke alltid.
 4. Sjekk telefonnummeret på Telefonterror.co.no. Dersom det er en telefonselger som skal plage deg er det stor sjanse for at nummeret dukker opp på Telefonterror.co.no. Merk at adressen ikke er .no, men .co.no. Der kan brukere legge inn informasjon og kommentarer, så hvis det er et nytt telefonnummer brukt av telefonselgere kommer det raskt opp info om dette på nettsidene til Telefonterror.
 5. Søk opp telefonnummeret på Facebook. Hvis personen som eier telefonnummeret har brukt det for å registrere seg på Facebook kan du faktisk søke på det på Facebook, så kommer du til Facebook-profilen til eieren. Her er det blant annet noen svindlere som har fått på en smell, så det kan være vel verdt å ta et Facebook-søk etter telefonnummeret.
 6. Søk opp telefonnummeret på Truecaller. Truecaller er en slags opplysningstjeneste som er veldig flink til å finne nummere, og den bruker en annen database enn de fleste andre opplysningstjenester.
 7. Sjekk om du ble oppringt fra et internnummer. Mange store bedrifter har internnummer. Disse fungerer ved at de 6 første sifrene er felles for en firmaet, mens de to siste sifrene er unike for den telefonen de ringte fra. Ved å søke etter de første 6 sifrene på Google, eller søke opp 6 siffer og 00 til slutt kan det fort være at du finner ut av hvem som prøvde å ringe deg. Mange bedrifter registrerer kun hovednummeret, og at hver enkelt telefon ikke er registrert. Steder som sykehus, politistasjoner, store bedrifter og lignende bruker ofte internnummer.
En kvinne sjekker mobilen for å se hvem som ringer

Med disse 7 måtene er det stor sjanse for at du finner ut av hvem som eier nummeret. Dersom en metode ikke fungerer er det bare å gå videre til neste, og de fleste finner eieren av telefonnummeret før de er ferdig med listen.

Du kan anmelde anonyme telefontrusler, så finner Politiet ut hvem som eier nummeret

Dersom du har blitt svindlet eller utsatt for trusler kan du få hjelp av politiet til å finne ut hvem som eier nummeret. Da må du anmelde saken, så kan de ta en sjekk i sine databaser for å finne ut hvem som eier telefonnummeret.

Når du får hjelp av politiet er det ikke sikkert at du får vite hvem som er bak trusselen eller svindelen der og da, men om du anmelder saken får du vite hvem du anmelder, så da får du svaret.

Politiet har tilgang til mye bedre databaser for å søke opp telefonnummer enn privatpersoner, så de klarer som regel å finne ut hvem som står bak selv om du ikke klarer det selv.

Les også:

6 kommentarer om “Hvordan finne eier av telefonnummer”

  • Hei.

   Det er ikke noen enkel måte å sjekke utenlandske nummere på, så den enkleste måten er å svare for å høre hva de sier.

   Svar
   • Svarer du slike numre risikerer du å bli ringt opp flere ganger døgnet rundt fra både samme numre og andre numre (verden rundt) fordi en oppringingsbedrift fra India har funnet ut at du er et enkelt bytte.

    Svar
  • Call senter fra India og ikke den landskoden som står først. Høyre og FRP som har gitt tillatelser til å få oss «vanlig» folk plaget for å kunne gi Arbeiderpartiet skylden for dette også.

   Svar
 1. Som en grunnlegende greie når det gjelder utenlandske nr og generelt tel nr som jeg ikke har lagret, tar jeg ALDRI tel. Nettopp fordi de fleste av oss vet at det er så lite som skal til for å bli svindlet i disse dager. Så jeg tenker er du i tvil om hvem det er. Søk opp nr og finner du det ikke på noen nr.opplysningene så er det vel en grunn for det. Og er det noen du kjenner som vil ha tak i deg så er det ganske mange andre måter å få tak i en på. Som å sende en tekst mel, Facebook, snap, messenger skype, etc… komme på besøk… skrive brev, faks, er d noen som har faks lenger??

  Svar

Legg igjen en kommentar