Hvordan finne IMEI-nummer på iPhone

Alle telefoner kommer med et unikt IMEI-nummer, og dette kan brukes for å identifisere enkelttelefoner hva hverandre. Det er lurt å vite hva IMEI-nummeret ditt er, for dette kan du bruke dersom noen stjeler telefonen din, og du ønsker å bevise at det er din.

Det er flere ulike måter å finne IMEI-nummeret på iPhone på. Vi ser selvsagt nærmere på alle de ulike metodene.

Den vanligste måten for å finne IMEI-nummeret på en iPhone er ved å gå til Innstillinger og velge Generelt. Klikk på Om og bla ned til du ser feltet hvor det står IMEI/MEID. Hold fingeren over nummeret for å kopiere det.

En iPhone

Du finner altså IMEI-nummeret til iPhonen din enkelt fra mobilens innstillinger, men det er også mulig å finne IMEI-nummer selv om mobilen er slått av eller ikke fungerer.

For å finne IMEI-nummeret på en avslått iPhone må du enten se på SIM-skuffen. Der finner du det 15 siffer lange nummeret. På iPhone 5 og 6 (inkludert alle utgaver av 5- og 6-serien), pluss iPhone 1, finnes IMEI-nummeret på baksiden av mobilen under der det står iPhone.

Alle iPhoner har altså IMEI-nummeret fysisk printet et sted på mobilen, og på de aller, aller fleste utgavene finnes det i SIM-skuffen. Du må derfor ha spesialverktøyet (eller en binders) for å åpne SIM-skuffen og lese av IMEI-nummeret derfra.

Så hvis du har fysisk tilgang til iPhonen din er det en smal sak å få tak i IMEI-nummeret akkurat når du trenger det.

Finn IMEI-nummeret uten å ha tilgang til iPhonen

Det er mulig å finne IMEI-nummeret til iPhonen sin selv om man ikke har fysisk tilgang til telefonen din. Dette er kjekt hvis du for eksempel blir frastjålet en iPhone, for da er det nødvendig med IMEI-nummer når du skal anmelde forholdet.

For å finne IMEI-nummeret på en iPhone uten fysisk tilgang til den må du logge inn på Apple sine nettsider. Bruke samme Apple-ID som du bruker på mobilen. Gå til Enheter i menyen og klikk på iPhonen, så får du opp informasjon om enheten, inkludert IMEI-nummeret der.

Du kan logge inn med Apple-ID på Apple sine nettsider hvor enn du er, så du har alltid tilgang til å finne ut hva IMEI-nummeret ditt er, selv om telefonen er ødelagt eller forsvunnet.

Les også:

Legg igjen en kommentar