Hvordan få skjult nummer på Android

Når man ringer noen med skjult nummer vil verken telefonnummeret ditt eller navnet vises til mottager når du ringer dem. Istedenfor står det «skjult nummer», og det er umulig for motparten å vite hvem som har ringt dem uten å ta telefonen.

Det kan være mange grunner til å ville ha skjult nummer, og på nyere Android-telefoner er det overraskende vanskelig å få satt på skjult nummer når man skal ringe (det er mye enklere på en iPhone). Om du ikke vil bruke like lang tid på å lete etter innstillingen for skjult nummer som vi gjorde, har vi samlet en gjennomgang for hvordan man får skjult nummer på en Android-telefon her nedenfor.

For å få skjult nummer på Android må du:

  1. Åpne Anrops-appen (ikonet ser ut som en gammeldags telefon).
  2. Klikk på de tre vertikale prikkene i høyere hjørne.
  3. Velg «Innstillinger»
  4. Velg «Ringekontoer».
  5. Klikk på navnet på operatøren din (der det står for eksempel «Telenor»).
  6. Vent litt mens den laster inn. Dette kan ta opptil 30 sekunder.
  7. Klikk på «Flere innstillinger»
  8. Vent enda litt til. Også dette steget kan ta litt tid.
  9. Klikk på «Nummervisning».
  10. Velg alternativet «Skjul nummer».

Og vipps så har du skjult nummer på Android-telefonen din! Det er absolutt litt styr, men her får du det i alle fall gjort. For å få synlig nummer igjen må du gjøre akkurat det samme, men på steg 10 velger du da «Synlig nummer».

Les også: Slik tar du backup av bildene dine på Android-telefoner.

Når denne funksjonen er på har du altså skjult nummer, eller hemmelig nummer som mange kaller det. Dette har ingenting å gjøre med oppføringer i telefonkatalogen å gjøre, men du vil altså vises som «Skjult nummer» istedenfor nummeret eller navnet ditt når du ringer noen.

Det er ikke mulig å sende SMS med skjult nummer, for da kommer det vanlige telefonnummeret ditt opp. Vi tenkte det var lurt å nevnte dette før man sender en pinlig SMS som var ment å skulle være anonym.

På veldig gamle Android-telefoner er det hakket enklere å få skjult nummer, og du kan gjøre følgende: Følg steg 1 – 3. Klikk så på «Anropsinnstillinger» og velg «Flere innstillinger». Der kan du bruke en slider for å slå skjult telefonnummer av eller på. De færreste telefoner har det så enkelt lenger, for de på nyere må den litt mer kompliserte metoden ovenfor til.

Les også:

Legg igjen en kommentar