Kan barn lære engelsk ved å spille? Forklart

De fleste av oss synes trolig at barna våre sitter i overkant mye foran PC-skjermer og med nesa ned i nettbrettet. Det er jo både fordeler og ulemper ved å spille i flere timer om dagen, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorvidt barna kan lære seg engelsk og bli gode i dette fremmedspråket ved å spille dataspill og spill på mobil og nettbrett.

Det er som med mange andre ting her i livet ikke et klart ja eller nei-svar, men heller en del nyanser som hvorgjør hvorvidt barn kan lære engelsk av å spille. I korte trekk kan vi se at mange barn som spiller ulike dataspill utvikler en veldig god kompetanse for både å snakke, lese og høre engelsk, men om barnet bare sitter med ett spill hele dagen lang har det ikke all verdens for seg.

Om du vil at barnet ditt skal bli god i engelsk via dataspill er det viktig å oppmuntre til å spille forskjellige spill. Om ungen sitter med for eksempel Minecraft eller Fortnite dag inn og dag ut kommer de raskt til å lære seg de få ordene de jevnlig bruker, men ikke stort annet.

Om barnet derimot spiller mange ulike spill vil de eksponeres for ulike ord hele tiden, og må jobbe aktivt for å forstå hva de ulike tingene betyr for at de skal få til spillet.

Les også: De beste appene for å lære å telle.

Spill spill med historie

Et godt triks for å oppmuntre barna til å bli gode i engelsk ved å spille er ved å kjøpe spill som fokuserer på historie. Her tenker vi gjerne på single-player-spill hvor barna går gjennom spillet fra start til slutt, og må følge med på både tekst og dialog underveis for å henge med på historien.

Slike historiebaserte spill er relativt uvanlig på nettbrett og mobil, da disse mediene heller ser ut til å fokusere på enkle spill som løser gåter eller er lagt opp mot korte og intense spilleomganger. På PC, Playstation, Nintendo og Xbox er det derimot et veldig godt utvalg av disse!

Man bør også prøve å unngå spill som kun handler om flerspiller; for eksempel Fortnite hvor det er tilnærmet ingen ny eksponering for engelske ord når barnet først har brukt noen timer på det og blitt kjent med selve spillet.

Involvert deg i barnas dataspill og snakk om de engelske ordene

Man kan i stor grad øke engelskkunnskapene til barna ved å involvere seg i spillene deres, om barnet lar deg få lov da. Ved å spille historiebaserte spill sammen kan man snakke med barna om hva som skjer i spillet, hva de ulike ordene betyr, og hva historien handler om. Dette er en veldig god måte for å lære barnet engelsk på, og de kommer til å lære mange ord uten at det føles som om de gjør lekser.

Når barnet spiller helt vanlige spill vil det selvsagt ikke være noen pedagogisk læring, men det vil hjelpe med å utvikle vokabularet, språkforståelsen og følelsen av å eie språket.

Les også:

Legg igjen en kommentar