Hvordan lage faktura i Word

Når man skal selge noe som et firma må man skrive en faktura. De fleste som gjør dette bruker et eget fakturaprogram, men er det egentlig mulig å bruke en mal i Microsoft Word for å lage fakturaen der?

Det er mulig å lage en faktura i Microsoft Word, men problemet er at det ikke er lov her i Norge (i henhold til Bokføringsforskriften §5-1-3 sine krav om fakturaer). Fakturaer må nemlig inneholde «maskinelt tildelte nummer med en kontrollerbar sekvens», en funksjon man ikke har mulighet til å få til i Word.

Dersom man lager en faktura i Microsoft Word er den ikke bare ugyldig, men du bryter også loven. Hvilke straffer man eventuelt får er det lite informasjon om, men det er best å holde seg unna. Det finnes jo flere gode og helt gratis fakturaprogrammer du kan bruke, som attpåtil er enklere enn å skulle lage en faktura i Word.

Les mer: Gratis fakturaprogram for å sende fakturaer.

I tillegg til disse tildelte tallene er det også andre ting fakturaer må inneholde, så det er lurt å lese seg litt opp på dette før man begir seg ut med å skrive fakturaer. Det er jo litt dumt at det er så vanskelig å komme i gang med å sende fakturaer, men når man først skal gjøre det er det vel verdt å bruke litt ekstra tid for å sørge for at det faktisk blir lovlig gjort.

Les også:

Legg igjen en kommentar