Gratis fakturaprogram: Hvordan sende fakturaer gratis

Når man driver et foretak må man sende ut fakturaer for å ta betalt, enten det er fra andre firmaer eller til privatpersoner. Selv små enkeltmannsforetak som kun sender noen få fakturaer i året må ha et fakturaprogram, og det er ikke lov å generere disse selv uten å ha et program som lager fakturanummer for deg.

Man trenger derfor et eget fakturaprogram, og heldigvis finnes det flere gratis alternativer man kan bruke. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på disse, slik at du kan få deg et fakturaprogram som er både gratis, enkelt i bruk, og har alle de funksjonene du trenger.

Centiga faktura

Centiga faktura er det mest populære gratis fakturaprogrammet som finnes her i Norge om dagen, og er brukt av mange små og mellomstore firmaer. Her kan du lage en bruker for firmaet ditt og sende så mange og så store fakturaer som du måtte ønske. Det er ingen begrensninger, og du må ikke betale uansett hvor mye du bruker det.

Alle basisfunksjonene du trenger er tilgjengelig, og det er jevnt over et veldig godt gratis fakturaprogram for alle som trenger det. Hele tingen er nettbasert, så du kan logge inn på systemet uansett hvor i landet du befinner deg.

Om du nettopp har startet et enkeltmannsforetak og ser etter et trygt og godt fakturaprogram anbefaler vi å sjekke ut Centiga faktura først. Her får du så godt som alt du trenger for å ha vanlige kundeforhold via fakturaen dine, helt gratis.

Larsen Faktura

Faktura Larsen er et gammelt fakturaprogram som faktisk fortsatt fungerer veldig godt. Her kan du lage så mange fakturaer du måtte ønske, og for små og mellomstore firmaer fungerer det helt greit. Det er relativt enkelt i bruk, men man merker at det begynner å dra på årene.

I motsetning til mer moderne løsninger er Larsen Faktura et faktisk program til Windows-PCer, så du må laste det ned og installere det på maskinen din. Det betyr at du må være flink til å ta backup, for om det skjer noe med PC-en din vil du ikke få tilgang til systemet på nett slik du f.eks får med Centiga faktura.

Ellers er det et par andre småfeil, som et par skrivefeil som kommer med på fakturaer. Dette er derfor ikke et veldig godt valg for deg som vil ha proffe fakturaer som sendes ut til kunder, men heller for deg som bare sender ut noen få fakturaer til klinter fra tid til annen.

Det er heller ingen aktiv utvikling av programmet, så de småfeilene som finnes der har vært der i et tiår, og kommer til å være der i de neste tiårene uten å bli rettet opp.

Conta faktura

Conta faktura var i lang tid «kongen på haugen» av gratis fakturaprogram for små bedrifter og enkeltmannsforetak i Norge, men etter november 2020 bestemte de seg for å slutte helt med gratis fakturaer.

Det betyr at Conta Faktura ikke lenger er et gratis fakturaprogram, og du må ut med en månedlig sum for å få tilgang til systemene deres. Vi anbefaler derfor heller å benytte seg av en av de andre alternativene.

Lage faktura selv?

Når man skal sende fakturaer må man bruke et fakturaprogram, og det er ikke godt nok å lage egne fakturaer. Grunnen til dette er at fakturanummeret må være maskingenerert! Dette er nedfelt i loven, og du risikerer å sende ugyldige fakturaer om du bare lager de selv. Det blir fort veldig kluss når du skal gjennomgå regnskapet ditt og må lage nye fakturaer for alle kunder..

Det er mange som prøver å lage faktura i Word, men disse er egentlig ikke gyldige, så vi anbefaler å holde seg langt unna det. Bruk heller en av de gratis fakturaprogrammene vi har foreslått ovenfor, så trenger du ikke å bekymre deg over om det er lov eller ikke. Alle er gratis og enkle i bruk, så det er bare å kjøre på.

Les også:

Legg igjen en kommentar