Hvordan betale fakturaer på Vipps

De fleste av oss tenker nok på Vipps som en app for å sende og motta småpenger fra venner og bekjente, eller for å bruke til å betale med når man kjøper og selger brukte ting fra andre privatpersoner. Vipps kommer derimot med flere andre nyttige funksjoner, og det er blant annet helt mulig å betale fakturaene dine inne på Vipps dersom du ønsker det.

For å betale fakturaer med Vipps må du klikke på fanen «Betalinger» i Vipps-appen. Der finner du funksjonen som heter «Skann regning». Godkjent at Vipps kan bruke kameraer, så leser den av fakturaen for deg. Velg «Godkjenn betaling», så er regningen betalt!

Det er altså veldig enkelt å betale fakturaer i Vipps, og det er selvsagt også mulig å taste inn kontonummer, KID og beløpet selv om du ønsker det. Når du bruker kameraet vil du som oftest få helt riktige tall, men det kan likevel være greit å ta en rask dobbeltsjekk for å se alle tallene ser ålreite ut, så du ikke sender noe feil.

Man kan betale alle typer regninger på Vipps, og den fungerer altså på nesten helt samme måte som en vanlig nettbank. Du kan betale regninger med Vipps uansett hvilken bank du har, så lenge du har en normal Vipps-konto.

Slik kan du sette Vipps til å motta e-fakturaer

Det er også mulig å sette Vipps til å motta fremtidige e-fakturaer slik at disse kan betales rett i appen. Da får du varsel når du får en ny e-faktura, og slipper å motta regningen i postkassen.

For å sette opp Vipps til å motta e-faktura må du gå til «Betalinger» og klikke på fanen for «Slå på regninger». Deretter vil regningen som sendes til deg havne rett i Vipps-appen, og du kan godkjenne betalingene der.

Her er det viktig å huske å sjekke varslene dine fra Vipps, for du får som regel ikke noen annen varsel verken i postkassen eller på e-post om at du har fått en ny e-faktura.

Les også:

Legg igjen en kommentar