Hvordan betale regninger med kontanter

Kontanter er jo gjerne litt på vei ut av samfunnet, men det er mange som av ulike grunner fortsatt ønsker å bruke kontanter til diverse ting. En fornuftig ting å gjøre med kontanter er jo å bruke dem til å betale regninger med, men hvordan skal man egentlig gå frem for å betale regninger med kontanter?

For å betale fakturaer og regninger med kontanter må du enten til en bank, et fysisk postkontor eller til et sted hvor det er Bank i Butikk. Begge disse tilbyr deg å ta med regninga og kontanter for å betale for deg. Her må du da ha med kontanter, kontonummer, KID og eventuell annen informasjon du trenger for å betale regningen, så fikser de betalingen for deg der.

Når man skal betale regninger med kontanter uansett om det er i Bank i Butikk eller i en vanlig bank, så må du regne med et saftig gebyr, gjerne på rundt hundrelappen per faktura som betales. Det vil derfor ikke lønne seg å betale regninger på denne måten, så man bør heller skaffe seg nettbank dersom man har mulighet til det.

Det er i utgangspunktet teoretisk mulig å bruke en annen bank enn den man selv er medlem i, men det anbefales å gå til sin egen bank. Det er også en del kontantfrie banker som ikke tilbyr denne tjenesten, så det kan være lurt å forsikre seg om at banken du reiser til tar imot kontanter før du tar turen ned dit med fakturaen.

OBS: DNB har i lang tid har Bank i Butikk-tjenesten, men denne er avviklet nå per september 2020. Det er annonsert at en ny løsning er på vei, men vi vet ikke helt hvordan det blir ennå.

Mye av det samme gjelder for postkontor. Dette er altså et sted man kan betale fakturaer med kontanter, men det er svært få fysiske postkontor igjen her i Norge, så denne muligheten er kun åpen noen få steder i landet.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan betale regninger med kontanter”

Legg igjen en kommentar