Forskjell på eFaktura og AvtaleGiro forklart

Når man skal betale regninger i nettbanken finnes det flere måter å gjøre dette automatisk på. Den mest vanlige er den typen som heter eFaktura, men også AvtaleGiro er mye brukt. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på begge disse måtene å betale regninger på, og hva som egentlig er forskjellen mellom disse.

En eFaktura er i prinsippet bare en digital faktura. Den lastes rett ned i nettbanken din, så istedenfor å få den i postkassen får du den i en digital postkasse inne i nettbanken. Der kan du gå inn, redigere summen, endre KID-nummer eller gjøre hva du vil før du betaler regningen på samme måte som vanlige fakturaer.

Når du får en eFaktura må du selv inn i nettbanken og godkjenne den, selv om det er en mottaker du får jevnlige fakturaer fra.

En AvtaleGiro er derimot en mer automatisert løsning hvor du ikke trenger å bekrefte betalingen manuelt. I praksis betyr det at du kan opprette en AvtaleGiro i nettbanken på opptil en viss sum, så vil disse pengene automatisk trekkes fra kontoen din med rett sum til rett forfallsdato.

Du som mottar regningen trenger ikke å gjøre noen verdens ting med AvtaleGiro så lenge det er nok penger på kontoen din. Her vil pengene fortsette å trekkes hver måned eller så ofte du får fakturaen helt til du velger å stoppe AvtaleGiroen.

Det er mest vanlig å bruke AvtaleGiro på regninger som er helt like hver måned. For eksempel på forsikringsavtaler, internettavtalen eller andre faste avtaler hvor du får akkurat den samme summen på fakturaen måned etter måned.

Med både AvtaleGiro og eFaktura slipper du å skrive inn verken kontonummer, KID-nummer eller annen betalingsinformasjon, så begge er mye raskere i bruk enn om du får faktura i posten. Den store forskjellen mellom disse to er altså at du ikke trenger å bekrefte betaling av hver enkelt faktura med AvtaleGiro, siden dette går automatisk til forfallsdato der.

Hvordan opprette eFaktura i nettbanken

Det er ganske enkelt å opprette en eFaktura, og som regel får man tilbud om dette når man betaler en vanlig faktura. Når en vanlig faktura er betalt pleier det enkelt nok å stå forslag om at du kan sette denne aktøren over til eFaktura istedenfor vanlig faktura. Dersom du klikker på denne funksjonen begynner du heretter å få digitale eFakturaer i nettbanken istedenfor i posten eller på e-post som tidligere.

Det betyr at du ikke lenger trenger å stresse noe med verken KID, kontonummer eller hvilken sum som må fylles inn hver gang du skal betale denne aktøren, for dette er allerede lastet inn i eFakturaen.

Hvordan opprette AvtaleGiro i nettbanken

Det pleier å være hakket mer komplisert å sette opp en AvtaleGiro enn eFaktura, men det er fortsatt veldig enkelt i alle nettbanker. For å sette opp en AvtaleGiro må du først og fremst betale en faktura til en aktør som har åpnet funksjonen for AvtaleGiro. Deretter klikker du deg inn i «AvtaleGiro»-menyen i nettbanken. Der ligger det en oversikt over alle du har betalt til som har mulighet for AvtaleGiro, så er det bare å velge den du vil ha AvtaleGiro med.

Når du setter opp en ny AvtaleGiro må du sette et maksbeløp de kan trekke fra deg ved hver faktura. Det er lurt å sette en sum her for å unngå at hele bankkontoen din blir tappet om det skjer noe feil. Men pass på at du setter en sum som er høy nok til at hele fakturaen kan betales!

Etter at AvtaleGiroen er opprettet trenger man egentlig ikke å gjøre noe mer. Nå vil pengene trekkes fra bankkontoen din til forfallsdato uten at du trenger å godkjenne noe som helst.

Les også:

Legg igjen en kommentar