Hvordan stoppe en AvtaleGiro

AvtaleGiro er en måte å betale fast trekk på i nettbanken hvor du ikke engang trenger å godkjenne hver betaling før pengene trekkes fra konto. Det er veldig kjekt for fast trekk som har samme sum hver måned, men det kan også være grunner til at man skal stoppe AvtaleGiroen. Dette kan være for å få mer kontroll over når og hvor pengene dine trekkes, eller helt andre grunner.

Det er enkelt å stoppe en AvtaleGiro i alle norske banker. Det er bare å logge inn i banken eller nettbanken. Klikk på fanen som heter «AvtaleGiro» i menyen når du er logget inn, så får du oversikt over alle AvtaleGiroene du har gående. For å fjerne den er det bare å velge den du vil stoppe, og klikke for å fjerne den.

Når man fjerner hele AvtaleGiroen på denne måten vil den ikke lenger kunne trekke penger fra kontoen din. Som oftest får man automatisk eFaktura eller vanlig faktura fra selskapet man hadde AvtaleGiro med, men det kan også være fornuftig å kontakte dem for å forklare at du har stoppet trekket. En del aktører som bruker AvtaleGiro, som blant annet forsikringsselskapet, sender faktura for hele 12 måneder i gangen om man ikke har AvtaleGiro, så det kan dukke opp en kjempefaktura når man stopper avtalen.

Les også: Forskjell på AvtaleGiro og eFaktura forklart.

Hvordan fjerne enkeltbetalinger i AvtaleGiro

Ofte går AvtaleGiroer slik at det trekkes penger hver måned. Det er også mulig å stoppe én enkelt betaling på AvtaleGiro samtidig som avtalen fortsetter som vanlig neste måned. For å gjøre dette må du gå til fanen som heter «Forfall». Her har du en oversikt over alle AvtaleGiro-trekk og alle eFaktura-forfall som ligger klare. Herfra velger du den betalingen som skal stoppes, og fjerner den fra forfallslisten.

Les også:

Legg igjen en kommentar