Reservert transaksjon forklart

Når man sjekker nettbanken kommer man innimellom over beskrivelser hvor det står «reservert transaksjon» eller «reservert beløp», knyttet opp mot en viss sum. Disse er ikke så uvanlige å komme over hvis man driver med nettshopping, så hva er egentlig slike reserverte transaksjoner?

En reservert transaksjon er en betaling fra bankkontoen din som ikke er ferdig gjennomført ennå, men som venter på å bli gjennomført. Når pengene er reservert kan verken sender eller mottaker bruke pengene ennå, og de er fryst frem til transaksjonen gjennomføres.

Det er vanlig å komme over reserverte transaksjoner når man handler på internett. Da er det vanlig at nettbutikken reserverer pengene dine like etter at du legger inn bestillingen, men først trekker selve beløpet når ordren er godkjent.

Det kan være nyttig med reserverte transaksjoner for å sjekke om personer har penger på bankkontoen. For eksempel vil bensinstasjoner ta en reservert transaksjon på et visst beløp før man starter fylling. Deretter kan du fylle drivstoff, så trekker de den faktiske mengden når du har fylt ferdig.

Når man overfører privat er det også vanlig at transaksjonen reserveres en stund. Dette er en periode hvor du må vente på at banken skal «fysisk» gjennomføre overføringen.

Hvordan få pengene fra en reservert transaksjon

I utgangspunktet er det ikke noe du kan gjøre for å få fortgang i prosessen hvis det er en reservert transaksjon. Du må rett og slett bare vente på at banken godkjenner overføringen, så forsvinner reservasjonen og blir om til en vanlig overføring etter hvert.

Noen ganger tar det et par timer, andre ganger opptil 24 timer.

Les også:

2 kommentarer om “Reservert transaksjon forklart”

    • Hei, Brit.

      I utgangspunktet skal ikke pengene reserveres lange tiden, men slik jeg har forstått det har butikken / steder du bruker kortet mulighet til å reservere beløpet i opptil et par-tre virkedager.

      Svar

Legg igjen en kommentar